София. Надявам се да съберем нови средства за инициативи в

...
София. Надявам се да съберем нови средства за инициативи в
Коментари Харесай

Министър Кирил Петков: Надявам се да съберем нови средства за инициативи в сферата на транспорта и дигитализацията

София. Надявам се да съберем нови средства за начинания в областта на превоза и дигитализацията, тъй като те имат потребност от запаси. Това сподели министърът на стопанската система Кирил Петков по време на откриването на Бизнес форума в границите на Инициативата „ Три морета “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ Искам да благодаря на президента Република и на съорганизатора - Американската-търговско промишлена палата, и Българската банка за развиване. Надяваме се да проведем доста сполучлив и резултативен Бизнес конгрес, който ще сближи нашите бизнеси, с цел да развиваме обилни трансгарнични планове. Ние работихме дружно с бизнесите и взехме поради техните оферти. Надяваме се, че нашите бизнеси ще се сближат, ще се основат нови бизнес контакти и ще имаме резултати, които поотделно няма да можем да реализираме. Фондът към този момент прави нови вложения във значимите браншове като дигитализацията “, сподели той.

Кирлил Петков уточни, че нововъведенията са нова опция за Инициативата „ Три морета “.
„ С развиването на нововъведенията може да ни обезпечи конкурентоспоспосбност и развиване. Заедно можем да развиваме нови бизнеси, да сътворяваме клъстери “, разясни той.

Габриела ГАНЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР