Румънски прокурори са задържали местен гражданин, заподозрян в шпионаж в

...
Румънски прокурори са задържали местен гражданин, заподозрян в шпионаж в
Коментари Харесай

Румъния хвана руски шпионин

Румънски прокурори са задържали локален жител, обвинен в шпионаж в интерес на Русия, заяви Ройтерс като уточни, че това е първият сходен арест в страната.

Арестуваният е обвинен, че от 2022 година е следил и фотографирал придвижването на военни конвои на Румъния и на НАТО в региона на Тулча и е изпращал информацията на съветското посолство в Букурещ. Задържаният събирал информация от боен темперамент и е снимал бойна военна техника и напредването на боен личен състав в региона на границата с Украйна - данни, които след това предавал на съветски дипломати. От дома на обвинения са конфискувани голям брой доказателства, оповестява румънската Дирекция за следствие на закононарушенията на проведената престъпност и тероризма, без да разкрива какви тъкмо.

Окръг Тулча се намира в делтата на река Дунав, на към 7 км от границата с Украйна, оттова минават транспортни връзки към Украйна. Части от съветски дронове паднаха няколко пъти на територията на Румъния, откакто Русия ускори офанзивите си против украински пристанища на река Дунав.

Апелативният съд на Букурещ е разпоредил 30-дневен прелиминарен арест на обвинения. Според телевизия “Диджи 24 ” той се споделя Александру Пискан.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР