Служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов представи

...
Служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов представи
Коментари Харесай

Експертен съвет за анализи ще предлага решения за по-успешното развитие на българската икономика

Служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов показа идея за основаване на Експертен съвет за стопански разбори в България. На конференция в Министерския съвет, Пеканов изясни, че, стъпвайки на най-хубавите практики и обичаи от други страни, Съветът ще има за цел да дава на българското общество и българските институции задълбочена експертиза по водещи стопански тематики, помагайки при вземането на решения за страната.

Целта на този съвет е да предлага решения за по-успешното развиване на българската стопанска система, изясни вицепремиерът, представен от Българска телеграфна агенция. По думите му, такива препоръки действат в цяла Европа и други страни по света, а с работата си те способстват за вземането на по-добри решения и за сполучливото развиване на стопанската система, стъпвайки на достиженията на актуалната икономическа просвета.
Съвет ще има съвещателен темперамент и ще се ръководи от Пламен Ненов, професор по макроикономика в Norwegian Business School.

В Съвета ще се включат водещи международни икономисти, които работят в разнообразни сфери на икономическата дисциплинираност и са измежду българските учени, които разгласяват във водещи университетски журнали. Част от тях са: Петьо Бонев, помощник професор по иконометрия, University St. Gallen; Ралица Ганева, професор по макроикономика, Софийски университет „ Св. Климент Охридски “; Станли Гьошев, преподавател по финанси, University of Exeter; Джефри Нилсен, професор по макроикономика, Американски университет в България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР