Временно движениетона тежкотоварни автомобили по АМ Струма при 16-ти км,

...
Временно движениетона тежкотоварни автомобили по АМ Струма при 16-ти км,
Коментари Харесай

Откъсната подпорна стена на АМ Струма затруднява движението в посока София

Временно движениетона тежкотоварни коли по Автомагистрала „ Струма " при 16-ти км, в платното за София, се реализира в изпреварващата лента заради авариране на подпорна стена. Обходният маршрут за леките коли е от пътен възел „ Даскалово “,път I-1 Перник – Владая – София, както и през Мало Бучино. За облекчение на напредването по пътя София - Перник през Владая е проведено реверсивно придвижване, което ще остане и през нощта.

Тежкотоварните коли в посока София минават по Автомагистрала „ Струма " при 16-ти км единствено в изпреварващата лента.


АПИ предприе незабавни ограничения за възобновяване на придвижването и подсилване на оборудването при 16-ти км на автомагистралата. Оглед на терена направиха и.д.председателят на УС на АПИ инж. Йордан Вълчев и специалисти от организацията. Предполага се,че от дъждовете са комрометирани два отсегментите на подпорната стена. Веднага са подхванати краткотрайни дейности по изкопаване на земните маси до статабилна основа. След изкопаването на преовлажнените земни маси ще бъдат направени отводнителни окопи над засегнатия сектор и дренажни ребра по продължение на откоса.

В дългогодишен проект ще бъде предоставено правенето на механически план за възобновяване на отводняването и подсилване на стените в сектора при 16-ти км в посока София. Целта е дейностите да се изпълнят в сегашния строителен сезон.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР