Страните-членки на Международния съюз по биатлон (IBU) от Южна Европа

...
Страните-членки на Международния съюз по биатлон (IBU) от Южна Европа
Коментари Харесай

Банско беше домакин на конференция на международния съюз по биатлон

Страните-членки на Международния съюз по биатлон (IBU) от Южна Европа организираха своята годишна конференция в Банско. В нея участваха делегации на 10 страни, а значимостта ѝ бе подчертана от наличието на президента на IBU Оле Далин и шефа по развиването на IBU Дагмара Герасимук. Домакини на срещата бяха президентът на Българска федерация Биатлон Атанас Фурнаджиев и генералният секретар на БФ Биатлон Борислав Панков, както и олимпийската шампионка от Нагано 1998 Екатерина Дафовска, която е член на Изпълкома на IBU.

Кметът на община Банско Стойчо Баненски, секретарят на ОбА Иван Докторов и общинските съветници Иван Драгосинов и Иван Баряков организираха работна среща с формалните лица. Оле Далин, Дагмара Герасимук и Атанас Фурнаджиев разясниха с общинските ръководители концепцията България да одобри Младежките олимпийски зимни игри през 2028 година Кандидатурата на страната ни е била съществена тематика на техните диалози с президента Румен Радев и с министъра на спорта Георги Глушков, споделиха гостите.

Изборът на Банско за място на осъществяване на конференцията на IBU е предпоставен както от положителните обичаи на този спорт, които не престават и се развиват с финансовата и материална поддръжка на Община Банско, по този начин и поради дейното присъединяване на биатлонисти от града в надпревари от националния и интернационалния календар.

Представителите на IBU се срещнаха с опциите на Банско като спортна и логистична инфраструктура да приема надпревари на най-високо равнище, включително и на такива от Младежките олимпийски игри, в случай че страната ни бъде утвърдена да ги провежда.

Участниците в срещата в Банско се сплотиха към мнението, че подобряването на инфраструктурата за зимни спортове е от първостепенно значение за преобразяване на България в един от центровете на зимните спортове, което би подкрепило стопанската система и туризма на страната.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР