Британският премиер Риши Сунак заяви, че ще върне задължителната военна

...
Британският премиер Риши Сунак заяви, че ще върне задължителната военна
Коментари Харесай

Риши Сунак обяви, че ако консерваторите спечелят изборите, ще върне задължителната военна служба

Британският министър председател Риши Сунак съобщи, че ще върне наложителната военна работа, в случай че Консервативната партия завоюва изборите, планувани за 4 юли, оповестява Sky News.

Сунак показа проекта, съгласно който 18-годишните ще имат опция да изберат да служат в армията в продължение на 12 месеца или да бъдат доброволци един уикенд в месеца в продължение на една година.

Той планува да се вкара нова форма на наложителна национална военна работа за младежите, в случай че консерваторите завоюват общите избори.

Доброволчеството ще бъде проведено в полицията, противопожарната работа, публичното опазване на здравето или благотворителни организации, които работят с изолирани възрастни хора, показва Сунак.

Източници от Консервативната партия са съобщили, че се обмислят вероятни наказания против тези, които отхвърлят наложителна военна работа.

Военната тегоба във Англия е въведена през януари 1949 година и всички годни мъже на възраст сред 17 и 21 години е трябвало да служат в една от въоръжените сили за 18 месеца, службата е удължена на две години през 1950 година

Задължителната военна работа е отстранена през 1960 година

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР