Заместник-кметът Борислава Борисова откри традиционния фестивал От раклата на баба“.За

...
Заместник-кметът Борислава Борисова откри традиционния фестивал От раклата на баба“.За
Коментари Харесай

За шеста година в с.Кутово се провежда фестивал От раклата на баба

Заместник-кметът Борислава Борисова откри обичайния фестивал „ От раклата на баба “.

За шеста поредна година в село Кутово се организира празникът на националната носия, който събра над 20 самодейни състава.

Събитието се провежда от читалище „ Просвета-1937 “, кметство в село Кутово и се реализира със съдействието на Община Видин. Гости на събитието бяха заместник-кметовете Борислава Борисова и Мартин Дончев, общинският консултант Генади Велков и настоящият национален представителРумен Гечев.

Борислава Борисова поздрави уредниците и присъстващите с думите:

„ Радвам се, че успяхме да превърнем това събитие в традиция и през днешния ден, още веднъж на този площад, ще визиите красивите шевици и пъстрите багри на националните носии. Вие години наред съхранявате богатото фолклорно завещание и го предавате на идните генерации “. Борисова подари цвете от името на кмета на Община Видин доктор Цветан Ценков на Юлия Цветкова, ръководител на локалното читалище и разгласи фестивала за открит.

Празникът стартира с музикално-танцов театър на Ансамбъла за национални песни и танци „ Дунав “. В програмата на фестивала са включени осъществявания на гостуващите самодейни сформира, конкурс за достоверна национална носия, надиграване с ръченица с награди за спечелилите.

Под звуците на духов оркестър „ Бонония “, на площада, всички поданици и посетители извиха огромно българско хоро.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР