Няколко общини на руската Курска област бяха атакувани от украинска

...
Няколко общини на руската Курска област бяха атакувани от украинска
Коментари Харесай

Седем ранени при атаки в Курска област

Няколко общини на съветската Курска област бяха атакувани от украинска страна в неделя, има данни за 7 ранени. Това съобщава " Интерфакс ", като цитира пресслужбата на районното държавно управление.

" Близо до село Волфино, регион Глушковски, украински дрон хвърли четири взривни устройства върху служащи на едно от локалните селскостопански предприятия, които правиха полеви работи. Те бяха откарани в районната болница в Глушковски оказана първа помощ ", се споделя в отчета.

При нападението са потърпевши още два трактора, манипулатор и лек автомобил.

В село Тьоткино при обстрел бяха ранени 35-годишна жена и 10- годишно дете. Оказва им се първа помощ и скоро ще бъдат откарани в регионалната болница.

През деня село Тьоткино, селата Сергеевка и Волфино, село Елизаветовка в Глушковски регион, Граничен контролно-пропусквателен пункт Суджа, селата Плехово, Гуево, Свердликово и Николаево-Дарино в Суджански регион и с. Гордеевка в региона на Кореневски бяха обстрелвани. Никой от жителите не е потърпевш.

В село Плехово, Суджански окръг, гърмежи са развалили прозорци и фасади в две семейства, имало е и електричество. Електрозахранването към този момент е възобновено.

Близо до село Сергеевка, Глушковски регион, две взривни устройства бяха изхвърлени от украински хеликоптер. Нямаше жертви. Недалеч от село Тьоткино дрон-камикадзе се е взривил на територията на зърнохранилище, като е развалил вратите, прозорците и стените на пространствата, както и персонален автомобил.

Средствата за радиоелектронна битка са унищожили украински дронове наоколо до Граничен контролно-пропусквателен пункт Суджа, плантация Заря и село Весёлое в Глушковски регион, контролно-пропусквателен пункт Крупец в Рилски регион и плантация Олешня в Суджански регион.

Руската войска заяви също, че е спряна офанзива на украинските сили против жилищни региони на Белгород с реактивни системи за залпов изстрел " Олха " и РМ-70 " Вампир ".

" По време на отблъскването на офанзивата съветските системи за противовъздушна защита унищожиха дванадесет реактивни ракети " Вампир " и две реактивни системи " Олша ", заяви съветското министерство на защитата в неделя.

Според военните офанзивите са прекъснати от 19:50 до 20:40 часа московско време.
 7 починали и 15 ранени след удар по жилищен блок в Белгород Обновена
7 починали и 15 ранени след удар по жилищен блок в Белгород

Част от многоетажен жилищен блок рухна вследствие на украински удар

Припомняме, че минимум седем души бяха убити и 20 ранени, откакто цяла секция от многоетажен жилищен блок се срути вследствие на украински ракетен удар в Белгород.

Кадри от местопроизшествието, оповестени от Вячеслав Гладков, губернатор на района, демонстрират по какъв начин минимум 10 етажа от постройката са рухнали.

" Град Белгород и Белгородска област бяха подложени на масиран обстрел от въоръжените сили на Украйна ", сподели Гладков.

В резултат на директно попадение на снаряд в жилищен блок се срути целият вход от първи до десети етаж, добави той.

Руското министерство на защитата заяви в неделя, че неговите сили за противовъздушна защита са унищожили две стандартни балистични ракети от руската ера, изстреляни през нощта от украинските сили над региона на Белгород.
 В Белгород 300 жилището са развалени след обстрел в събота
В Белгород 300 жилището са развалени след обстрел в събота

Четири самостоятелни къщи и 14 търговски здания също са потърпевши.

И Украйна, и Русия споделят, че не нападат цивилни, макар че доста цивилни са убити и от двете страни във войната. Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година

По-рано, губернаторът на съветската Белгородска област, заяви че вследствие на непрекъснати украински офанзиви през уикенда, са развалени повече от 300 жилището в 85 жилищни блока.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР