Хамас ще даде отговор на последното предложение от страна на

...
Хамас ще даде отговор на последното предложение от страна на
Коментари Харесай

Хамас ще отговори до 48 часа на предложение на Израел за заложниците

Хамас ще даде отговор на последното предложение от страна на Израел за съглашение за заложниците до " 48 часа ". Информацията заяви израелската телевизия " Канал 12 ".

Условията бяха предадени на палестинската ислямистка организация в събота посредством египетските медиатори в Кайро. По-рано Израел разгласи, че това е " последният късмет за помирение " преди да стартира плануваната сухопътна атака в Рафах.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху желае да " довърши " батальоните на Хамас в Рафах, като е натрупал сили покрай града.

Той уточни, че даже решение на Международния углавен съд няма да повлияе на израелските военни интервенции. Това се пояснява като отпратка към информация, излязла предходната седмица, за допустима вероятност съдът в Хага да издаде заповеди за арест против Нетаняху и други висши израелски ръководители за хипотетични нарушавания на интернационалното право в Газа.

А под интернационален напън Израел форсира притока на филантропична помощ в палестинския анклав. IDF разгласиха видеозапис на настоящото строителство на крайбрежната част на плаващия пристан. По-рано през седмицата Съединени американски щати оповестиха, че стартират построяването на своята част от офшорното оборудване, което ще приема интернационалните помощи за хората в Газа.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР