Случаят с убийството на журналиста Джамал Хашоги в консулството на

...
Случаят с убийството на журналиста Джамал Хашоги в консулството на
Коментари Харесай

Случаят с убийството на журналиста Джамал Хашоги не провокира криза в Рияд

Случаят с убийството на журналиста Джамал Хашоги в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул не предизвика рецесия в Рияд, съобщи пред Франс прес новият саудитски външен министър Ибрахим ал Асаф.

"Случаят Хашоги в действителност натъжи всички ни, само че не претърпяваме рецесия. Ние сме във фаза на промени ", акцентира Ал Асаф, който зае през вчерашния ден министерския пост. Досегашният външен министър Адел ал Джубейр бе назначен за държавен министър, отговарящ за външните работи. Ибрахим ал Асаф отхвърли това да е намаляване за Ал Джубейр.

"Адел ал Джубейр бе представител на Саудитска Арабия и ще продължи да бъде подобен пред света. Ние ще се допълваме ", означи Ал Асаф. Журналистът Джамал Хашоги, прочут с сериозните си публикации за саудитския принц престолонаследник Мохамед бин Салман, беше погубен в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври тази година, напомня Българска телеграфна агенция. Саудитските управляващи отхвърлят да са давали разпореждане за убийството на журналиста.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР