След като ви разказахме за плюсовете и недостатъците на зависимото

...
След като ви разказахме за плюсовете и недостатъците на зависимото
Коментари Харесай

Каква е разликата между зависимо и независимо окачване и кое е по-добро?



След като ви разказахме за плюсовете и минусите на подвластното окачване, в този момент ще спрем вниманието ви на така наречен без значение. Ето в какви случаи самостоятелното окачване е по-добро от подвластното.

Говорейки за подвластно окачване, по дифолт имаме поради задната ос на автомобила. Всеки водач е осведомен с самостоятелните повдигащи механизми от първа ръка, защото всички коли ги имат на предните задвижващи или незадвижващи колела. Описанието на автомобил с без значение окачване също дефинира задната ос, която дава на транспортното средство тези свойства, които липсват при коли със подвластно окачване, да вземем за пример:

Способността на автомобила да поддържа невиждана непоклатимост на пътя при срещане на затруднение с едно колело. Тоест, при положение на подвластни окачвания, когато едното колело е повдигнато над земята, ъгълът на другото неизбежно ще се промени. Оказва се, че за част от секундата задната ос на автомобила на процедура губи сцепление с асфалта, което може да докара до падение на влажен път. При без значение окачване това е малко евентуално.

Независимите окачвания могат да поддържат оптималното състояние на каросерията на автомобила при доста високи скорости - до 400 км/ч. Отличен образец за такава непоклатимост е самостоятелното окачване на Bugatti Chiron, което форсира до 420 км/ч и остава устойчиво. Благодарение на това умеене самостоятелни окачвания се инсталират и на високоскоростни коли, по-специално на болидите от Формула 1. Максималната скорост на автомобил със подвластно окачване, само че който ще се усеща извънредно нерешителен, е 180 км/ч.

Комфорт и разкош - в случай че приказваме за тези понятия, тогава колата ви има без значение окачване. Всички премиум коли имат единствено тази алтернатива за окачване, тъй като това е единственият метод да се обезпечи оптималната отмереност на возията. Например, в колите Rolls-Royce по време шофиране по неравномерен път, виното в чаша, стояща на подлакътника на колата, даже не потрепва - най-качествените самостоятелните окачвания са толкоз чувствителни.

Работата на подвластни и самостоятелни окачвания  Каква е разликата сред подвластно и без значение окачване и кое е по-добро? (ЧАСТ II - без значение окачване)

При самостоятелни окачвания можете по-точно да настроите ъглите на колелата, което ще даде на автомобила още по-голяма непоклатимост и ще сведе до най-малко износването на гумите и цялото шаси като цяло. При множеството транспортни средства с подвластно окачване регулирането на колелата на задната ос е невероятно или е лимитирано до една низина.

Някои производители доставят колите с спомагателни обособени щанги за ръководство на задните колела, до момента в който предните колела се движат. При подвластни окачвания, по справедливи аргументи, такава трансформация е просто невъзможна. Но точно тя направи първите модели на Mercedes едни от най-управляемите в света точно с помощта на спомагателните лостове.

Има доста типове самостоятелни окачвания - с един, два или пет лоста, осигуряващи непоклатимост в няколко равнини едновременно. Тук даже пружините и амортисьорите могат елементарно да се инсталират в хоризонтална низина за в допълнение повишение на чувствителността към неравности на пътя.

Но притежателят на автомобил с съвсем всички типове самостоятелни окачвания би трябвало да бъде квалифициран за обстоятелството, че техните механизми ще стартират да се скапват доста по-рано от тези на подвластните. Да, и разноските за ремонт от време на време доближават непостижими суми, тъй че при избора на автомобил постоянно имайте поради характерностите на задното и предното окачване на автомобила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР