След двучасова почивка депутатите се върнаха в пленарна зала, за

...
След двучасова почивка депутатите се върнаха в пленарна зала, за
Коментари Харесай

Обрат! Номинираха Рашидов за председател на НС НА ЖИВО

След двучасова отмора депутатите се върнаха в пленарна зала, с цел да създадат нов опит да изберат ръководител на Народното събрание. След петата процедура, на балотаж останаха Йордан Цонев (ДПС) и Кристиан Вигенин (БСП), само че никой от двамата не получи потребността поддръжка.

От името на болшинството в Председателския съвет Вежди Рашидов е номиниран за ръководител на Народното събрание. Това разгласи Корнелия Нинова, която изясни, че е упълномощена от болшинството да приказва от парламентарната естрада.

" Това не може да продължава, опитахме всичко, за три дни направихме 10 гласувания, и то без резултат. Насилихме Конституцията с оферти за двама ръководители, и всевъзможни екзотики. Няма излаз от тази обстановка, би трябвало да проявим разсъдък, прикани водачът на социалистите Корнелия Нинова. Постигнахме нужното болшинство за издигане и поддръжка на ръководител на Народно събрание: предлагаме да се върнем на него, да предлагаме претенденти, и предлагам най-възрастният народен представител: Вежди Рашидов ", аргументира се Нинова.

" Положението е нула на нула без дузпи “, заключи по-рано през днешния ден обстановката председателстващият съвещанието Вежди Рашидов, който вчера  отхвърли да остане за непрекъснато на поста.

 По-рано по неофициална информация същуствуваше вид за кандидатури от двете най-малки парламентарни групи - Демократична България и Български напредък.



 

 

Очаквайте детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР