Индийският премиер Нарендра Моди обяви, че вярва, че е богоизбран.

...
Индийският премиер Нарендра Моди обяви, че вярва, че е богоизбран.
Коментари Харесай

Нарендра Моди обяви, че е богоизбран

Индийският министър председател Нарендра Моди разгласи, че има вяра, че е богопомазан. Тази декларация той направи, до момента в който дългите избори в най-многолюдната страна в света доближават към края си.

" Убеден съм, че Парматма (Бог, божествена мощ, върховният дух, свръхдушата. Понятие от индуизма, което много условно може да се преведе като Бог-бел. ред) ме е изпратил с причина. Когато задачата е реализирана, моята работа ще бъде свършена. Затова и изцяло съм се отдал на Бог ", разгласи Моди в неделя пред новинарския канал NDTV, на който се позовава  " Гардиън ".

Премиерът, който се е запътил към трети си мандат и чака оповестяването на резлутатите от изборите на 4 юни, добави, че Бог го направлява в задачата му, само че не му открива по-голямата картина.

" Не открива картите си, единствено ме кара да върша неща. Не мога да се свържа с него непосредствено, с цел да го запитвам какво ще е идващото ", продължи с откровенията си Моди.

През досегашното си ръководство той към този момент построи добре поддържан фетиш към личността си в индуистката националистическа ръководеща Бхаратия Джаната партия като огромна част от поддръжниците ѝ не могат да назоват различен член на кабинета или претендент за Народното събрание с изключение на Моди.

Партията интензивно постанова индуизма във всеки аспект на публичния живот. При освещаването на храм в Айодхя през януари Моди, а не локалните духовници, изигра главната роля по време на ритуалите.

Но се счита, че в този момент за първи път индийският министър председател, който рядко дава изявленията и не е имал пресконференция  през десетте години на ръководството си, приказва за себе си като инструмент на божествена мощ.

По-рано този месец Моди към този момент даде поръчка, че е уверен в своята избранност. Във Варанаси той изясни, че до момента в който майка му била жива, считал, че тя го е родила. Но когато умряла, след дълги размишления за всички свои прекарвания, стигнал да извода, че е бил пратен от божествената мощ.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР