В ход е ескалация и на говорене и действия, време

...
В ход е ескалация и на говорене и действия, време
Коментари Харесай

Радев: Хора, които са стискали само детско пистолетче през живота си, взимат решения за Украйна


" В ход е ескалация и на говорене и дейности, време е българските политици да си отворят необятно затворените очи и да поставят старания за по-бързо преустановяване на тази война, за намиране на пътища за мир, а освен да повтарят тези, които не са им на някои от тях доста ясни. Това съобщи в Швейцария президентът Румен Радев, съобщи БГНЕС.

Няма значение дали нашето Народно събрание ще вземе някакво решение. Ако някоя друга страна предизвика директен конфликт с Русия, ние сме член на НАТО, има член 5, сега това няма какво да го обсъждаме. Виждам някои истерични реакции навръх моите тези, които са поредни, ясни, кардинални, които пазят националните ползи, би трябвало да срещнат разбирането и поддръжката на нашите политици, а те издават в действителност боязън и зависимости от някои хора. Това е в действителност проблем, на който би трябвало да се откри решение, акцентира Радев. Тези обети, изпразнени от наличие, обети в евроатлантизъм, на хора, които се самоетикират за евроатлантици без да схващат тъкмо защо става въпрос, техните демонстративни дейности, издават по-скоро грижа за тяхното лично политическо оцеляване, а не за бъдещето на България, безапелационен е Радев.

Като политици сме длъжни да предвидим и най-лошия сюжет и да работим по този начин, че този неприятен сюжет да не се осъществя, а не да спомагаме в действителност той да се реализира. Ако погледнете историята на редица спорове, то по този начин се стартира – оръжие, боеприпаси, разследваща информация, министър председатели на място. Не желая да тревожа никого, само че отново приканвам за разсъдък, в случай че нещо не е ясно, политиците, които вземат решение, могат да се допитат въпреки всичко до специалисти. Тук въпросът към този момент не е единствено чисто политически и то от хора, които през живота си са стискали единствено детско пистолетче, а не нещо друго, само че вземат решения. Така че в случай че някой е доста напорист в тези свои решения, аз приканвам всички наши народни представители и хора с власт, които вземат решения за изпращане на оръжия, за ескалация, дано да преминат най-малко един месец интензивна военна подготовка и да подпишат декларация, че в случай че се наложи, те ще водят война за България, акцентира Радев.

Нали си давате сметка, че има хора, които без да им мигне окото вземат решения, които могат да доведат до риск за живота на други хора, само че те няма да подложат своя личен живот под риск. И в случай че се случи по този начин, както сподели един някогашен министър на финансите – като пристигна врагът, ние ще дадем отпор, ами, аз не съм сигурен дали ще дават отпор, ние ще ги търсим някъде незнайно къде тези хора. Така че дано по-внимателно, да си понижат малко ентусиазма и да мислят повече, прикани Радев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР