Припрените реакции на наши политици и институции, че България няма

...
Припрените реакции на наши политици и институции, че България няма
Коментари Харесай

Радев: Празни са клетвите за евроатлантизъм на хора, държали само детско пистолетче

" Припрените реакции на наши политици и институции, че България няма да изпраща войски в Украйна, не значат безусловно нищо, в случай че някоя друга страна, член на НАТО, предизвика директен слъсък с Русия. Вие мислите ли, че към този момент има такива предпоставки? Наблюдаваме по какъв начин и риториката, и дейностите в тази посока непрестанно ескалират ", съобщи Радев, който е на посещаване в Швейцария по покана на швейцарския си сътрудник и президента на МОК.

" Всички страни членки по един или различен метод по някакъв метод са въвлечени с предостяване на разследваща информация, целеуказване, съветници, контрактори, оръжие, подготовка, инструктори и към този момент европейски водачи намерено приказват за това наличие ", подсети Радев. 

Един от тези, които го разкритикуваха за изявлението му за натовското присъединяване в Украйна, беше водачът на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

" Тези, обети в евроатлантизъм, изпразнени от наличие, на хора, които се самоиндикират за евроатлантици без да схващат защо става въпрос, тези демонстративни дейности, издават грижа за тяхното лично политическо оцеляване ", разяснява Радев.

" По никакъв метод не желая да тревожа никого. Пак приканвам за здравомислещ разсъдък. Политиците да се допитат до специалисти, в случай че нещо не им е ясно ", предложи Радев и ги назова " хора, които през живота си са стискали единствено детско пистолетче, а вземат решения ".

" Въпросът не е единствено политически. Депутатите да преминат интензивна едномесечна военна подготовка и да подпишат декларация, че в случай че се наложи, те ще водят война за България. Защото има хора, които без да им мигне окото, вземат решения, които подлагат на риск живота на други хора. Аз не съм сигурен дали ще дадат отпор или ще ги търсим някъде незнайно къде тези хора ", сподели по адрес на депутатите президентът. 

Румен Радев изясни още за какво отсъства от София по време на Парламентарната асамблея на НАТО и изрази вяра, че медиите няма да излязат със заглавия " Радев избегна срещата със Столтенберг ". Радев изясни, че поканите от президента на Швейцария и от МОК са отправени от дълго време и са съгласувани от дълго време, още преди да стане ясно, че ще пристигна в София генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Радев изрази вяра, че двамата ще продължат градивния разговор посред им на срещата на върха на НАТО във Вашингтон през лятото. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР