Говорителката на Европейската комисия Ана Писонеро заяви, че ЕС очаква

...
Говорителката на Европейската комисия Ана Писонеро заяви, че ЕС очаква
Коментари Харесай

ЕК очаква Северна Македония да промени основния си закон

Говорителката на Европейската комисия Ана Писонеро съобщи, че Европейски Съюз чака от Република Северна Македония да промени конституцията си. Писеро бе помолена да разяснява думите на новия министър председател на западната ни съседка- Християн Мицкоски, съобщи БНР. Преди ден като встъпи в служба министър-председател, той разгласи, че измененията в главния закон, посредством които българите би трябвало да бъдат вписани като държавнотворна националност, няма да се осъществят, до момента в който зависи от него.
Мисля, че посланието е прекомерно ясно. Северна Македония би трябвало да се възползва оптимално от инерцията, с цел да направи съдбоносен прогрес по пътя си към Европейски Съюз. Мисля, че ви е добре известно, че от Европейския съвет бяха изцяло ясни какво чакат от нея. И това явно се отнася и за измененията в конституцията. Тя се ангажира да го направи, с цел да може да тръгне към Европейски Съюз.
Ана Писонеро, говорителката на Европейската комисия

Писонеро изрази страдание, че някои от партиините водачите в Скопие не употребяват конституционното име на страната- Република Северна Македония. " Това е нещо, което бе контрактувано съгласно Преспанското съглашение. И двете страни - Северна Македония и Гърция, би трябвало да го съблюдават и ползват добросъвестно “, акцентира тя.

 
 Mickoski Macedonia.Bgnes Снимка: БГНЕС
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР