Всички държави членки на НАТО по един или друг начин

...
Всички държави членки на НАТО по един или друг начин
Коментари Харесай

Кремълската пионка Радев: Всички страни от НАТО са въвлечени във войната в Украйна

Всички страни членки на НАТО по един или различен метод са въвлечени във войната в Украйна - посредством даване на разследваща информация, целеуказване, оръжия, боеприпаси, подготовка. Това съобщи президентът Румен Радев след срещата си с швейцарския президент. 
 
По мотив уверението на служебния министър председател Димитър Главчев, че тематиката за изпращането на български военни в Украйна не съществува, президентът отвърна, че няма значение дали нашето Народно заседание ще вземе такова решение, в случай че друга страна предизвика директен конфликт с Русия. " Ние нали сме член на НАТО, нали има член 5-ти? Това няма какво да го обсъждаме ", съобщи той.
 
" Време е българските политици да си отворят необятно затворените очи и да положат старания за по-бързото преустановяване на тази война и намиране на пътища за мир, учредени на интернационалното право, а освен да повтарят тези, които не са им напълно ясни ", настоя Радев.
 
Радев отхвърли да е избягвал среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който сега е на посещаване в София. Той изясни, че визитите му в Унгария и Швейцария били съгласувани доста преди да стане ясно, че Парламентарната асамблея на НАТО ще заседава в нашата столица.
 
Президентът изрази вяра да продължи градивните си диалози със Столтенберг на идната среща на върха на НАТО във Вашингтон.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР