Симеон Василев, основател и директор на фондация GLAS За 30-та

...
Симеон Василев, основател и директор на фондация GLAS За 30-та
Коментари Харесай

Нови 161 българи с вируса на ХИВ

Симеон Василев, създател и шеф на фондация GLAS За 30-та поредна година на 1 декември се отбелязва Световният ден за битка със СПИН . През предпоследното тримесечие на 2018 година са открити нови 161 ХИВ серопозитивни .

Към 31 юли 2018 година общо 1430 души с ХИВ се наблюдават в секторите за лекуване на пациентите в България, а над 90% от тях получават модерна антиретровирусна терапия.

Данните са на Министерство на опазването на здравето , а неправителствените организации, които работят по тематиката, регистрират прогрес във връзка с резултатите от лекуването.
 Докладът на Обединената стратегия на Организация на обединените нации за ХИВ/СПИН акцентира, че битката с епидемията е в нерешителен стадий ThinkStock/Getty Images
Остават обаче и голям брой проблеми като страхът от проучване, както и дезинформацията в обществото. Това разяснява пред Дарик Симеон Василев , създател и шеф на фондация GLAS (Gays and LesbiansAccepted in Society), която провежда няколко от самодейностите за отбелязване на Световния ден за битка със СПИН у нас.

Подробности по тематиката може да откриете в прикачения звуков файл
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР