Правата на жените са недовършената работа през 21 век. Трябва

...
Правата на жените са недовършената работа през 21 век. Трябва
Коментари Харесай

Хилари Клинтън от София: България изпреварва много държави по брой на жени лидери

" Правата на дамите са незавършената работа през 21 век. Трябва да намираме способи за оказваме помощ на младите дами да получават обучение, качества, тъй че да могат да развият своя капацитет. "

Това съобщи Хилари Клинтън на специфична среща на Глобалната самодейност на Клинтън (Clinton Global Initiative – CGI) в София, съобщи БГНЕС. Визитата е по покана на предприемача Кирил Домусчиев.

" За страдание има хора, които желаят да оставят тази врата затворена и не виждат изгодата от разнообразието и равнопоставеността на дамите в частния и държавния бранш ", сподели Хилари Клинтън.

Тя уточни, че присъединяване на дамите във всички браншове ще донесе големи изгоди за международната стопанска система и акцентира, че за нея е голямо наслаждение още веднъж да бъде в София.

По думите й дамите получават към 24% по-ниско възнаграждение в международен мащаб. Клинтън означи, че 1 от всеки 10 дами живее в беднотия. Основната причина за положението им са предразсъдъците.

Хилари Клинтън означи, че България изпреварва доста други страни по брой на дамите водачи. Тя благодари на България за отношението към равенството на дамите.

Бившият американски държавния секретар благодари на Кирил Домусчиев за " уговорката на Domuschiev Impact, която прави всичко допустимо да дава благоприятни условия на хората " в страната ни.

Събитието събира международни водачи от обществения и частния бранш, с цел да разпознават способи за поддръжка на световния прогрес на дамите.

Сред участниците в срещата са президентката на Косово Вьоса Османи, Чери Блеър - брачната половинка на някогашния английски министър председател Тони Блеър и основателка на Фондация за дамите “Чери Блеър ”, Йозлем Денизмен - основателка на разплащателната платформа Monay.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР