Сигнал за поредна мръсотия по върха на държавата подава Narod.bg

...
Сигнал за поредна мръсотия по върха на държавата подава Narod.bg
Коментари Харесай

Narod.bg дава зам.-министър Красимир Папукчийски на КПКОНПИ: Фирма със 100 лв. капитал лапа милиони от НКЖИ

Сигнал за поредна нечистотия по върха на страната подава Narod.bg до антимафиотите от КПКОНПК – зам.-министърът на превоза Красимир Папукчийски ли е действителният притежател на сдружението „ Ива сигнал “ ООД, което печели милиони от публични поръчки в Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ (НКЖИ)?

Вече няколко месеца чиновниците на Министерството на превоза и известията си задават наболелия въпрос – заместник-министърът ли наднича зад новата „ златна кокошка “ в областта на сигнализацията и телекомуникацията в НКЖИ – сдружението „ Ива сигнал “ ООД с уставен капитал от 100 лв.? И дали вицепремиерът и министър на превоза Христо Алексиев е наясно какви ги прави неговият заместител?

Според закона да лобираш за „ наша компания “ е закононарушение, тъй като ще бъде очеизваден спор на ползи, от който сигурно ще се заинтересува КПКОНПИ, само че многомилионните контракти приказват друго:

Дружество „ Ива сигнал “ ООД се явява новият незаобиколим фактор при възлагането на действия по сигнализация и телекомуникация от НКЖИ. Не са загадка връзките на министър Папукчийски със съдружника в „ Ива сигнал “ ООД Мартин Панайотов.

Реклама

Проверка на Narod.bg в Търговския указател откри, че публично дяловете във компанията са владеене на ВЛАДИСЛАВ АЛЕКСАНДРОВ ВЕЛИЧКОВ 33.00 лева – 33.00% дял и министерския другар МАРТИН ПАНАЙОТОВ БОЖИЛОВ 67.00 лева – 67.00% дял.

Към 2019-а оборотът на компанията е 112 000 лева оборот, облагата 39 000 лева „ Ива сигнал “ ООД дава работа на едвам 7 чиновници.

Въпреки нищожната оперативна опция на връзкарската компания тя е получила от Красимир Папукчийски, в качеството му на общоприет шеф на НКЖИ, извънредно преференциален контракт за доставка на телекомуникационна инсталация за ЖП линията Благоевград-Кулата, разкри източникът ни.

Не без съдействието на зам.-министър Папукчийски определените огромни реализатори на публични поръчки в НКЖИ като „ Геострой “ АД и „ Инфраструктурно строителство “ АД са принуждавани да употребяват като главен техен подизпълнител точно „ Ива сигнал “ ООД.

Възходът на сдружението е непонятен поради противоречивия професионализъм или безспорна експертиза на седемте чиновници на сдружението, просто играят с верния човек в МТС – зам.-министъра Красимир Папукчийски, безапелационен е информаторът на Narod.bg.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР