Шведските демократи са против приемането на България в Шенген. Това

...
Шведските демократи са против приемането на България в Шенген. Това
Коментари Харесай

Шведска партия слага прът в колелото по пътя на България към Шенген


" Шведските демократи " са срещу приемането на България в Шенген ". Това се споделя в писмен отговор до " Хоризонт " на БНР от шведския евродепутат Чарли Веймерш от групата на европейските консерватори и реформисти. Веймерш е от втората по представителност партия в шведския парламент, която поддържа ръководещата коалиция, без да е част от нея.

Подкрепата на шведските демократи, към които принадлежи Веймерш, е от решаващо значение за ръководството на кралството.
-->
В отговора до " Хоризонт " той декларира: " Според националния действен отдел на шведската полиция, задгранични банди обират възрастни хора, влизат с щурм по домовете, занимават се с трафик на хора, крадат гориво, фермерско съоръжение и мотори на лодки на стойност милиарди крони всяка година. Половината от тези кражби са дело на задгранични проведени незаконни групи от други страни, в това число България и Румъния. Ние ще продължим да се противопоставяме на присъединението на двете страни към Шенген, до момента в който тези групи не престават да бъдат голям проблем ".

Веймерш разяснява, че исторически видяно, Швеция не е била в никакъв случай последовател на тяхното присъединение към пространството за свободно придвижване, само че просто някогашната премиерка Магдалена Андершон не е изразявала публично позиция в интерес на приемането на България и Румъния в Шенген. Евродепутатът добавя,  че новото държавно управление е това, което би трябвало да отговори с какво това разширение е в интерес на Швеция
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР