Шокиращ случай с безкрупулно изнудване в Германия. Полицията разследва заплаха

...
Шокиращ случай с безкрупулно изнудване в Германия. Полицията разследва заплаха
Коментари Харесай

В Германия се разследва заплаха за отравяне на 20 вида храни

Шокиращ случай с безкрупулно изнудване в Германия. Полицията проверява опасност за слагане на отрова в 20 типа храни, сред които и бебешки. Най-фрапиращото е, че в няколко бурканчета в действителност е открита отрова. До супермаркети и органите на реда е изпратен мейл, с който се желае откуп от 10 милиона евро, с цел да спре отравянето на храни. Заплахата е отправена освен за Германия, само че и за прилежащи страни. Полицията организира огромна интервенция по издирването на изнудвача. Емилиян Лилов от " Дойче Веле " по тематиката.

Храни с отрова, измежду които и бебешки пюрета, са открити към този момент единствено в едно обитаемо място - в град Фридрихсхафен на Боденското езеро, и то единствено в пет бурканчета.

" Във всеки случай причинителят или причинителите са работили доста безскрупулно ", съобщи представител на полицията.

Междувременно управляващите разпространиха фотография на хипотетичния изнудвач - мъж на към 50 години, междинен на растеж, строен и със спортна фигура. За прикритие той е носел очила, заяви заместник-началникът на полицията в Констанц Уве Щюрмер.
Уве Щюрмер, зам.-полицейски шеф: Той не е показал в кои тъкмо магазини и на кои места счита да сложи отровените храни. Но е споделил, че счита да организира акцията си както в Германия, по този начин и в клоновете в чужбина на немски търговски вериги.
По информация на вестник " Билд " ставало въпрос за няколко известни вериги. Изнудвачът заплашвал да третира с отрова общо 20 типа храни и упорствал да му бъде изплатена огромна сума пари, с цел да спре - 10 милиона евро, съгласно информацията на в. " Билд ".

Властите оповестяват, че отровното вещесто, добавено в храните, е етиленгликол. Етиленгликолът е транспарантна течност със сладостен усет. Дори единствено 30 мл от нея могат да застрашат здравето на възрастен човек, прецизират експертите. Натравянето с етиленгликол обаче не е смъртоносно, в случай че бързо бъде потърсена лекарска помощ.

В акцията по издирването на изнудвача вземат участие 220 души следователи, в това число екипи в Австрия и Швейцария.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР