Българи останаха без багаж в Мадрид, защото на самолета е

...
Българи останаха без багаж в Мадрид, защото на самолета е
Коментари Харесай

Българи останаха без багаж в Мадрид, свалили им го от самолета, за да качат черни кутии

Българи останаха без багаж в Мадрид, тъй като на самолета е трябвало да се натоварят " черни кутии ". Това обявиха за " Фокус " ядосани родни пасажери съгласно, които на самолета са били качени вместо багажите им, " черни кутии с бюлетини " за изборите на 9 юни. 

Българска група потегля на проведена екскурзия от София до Мадрид с полет на " България Еър " плануван за 22:10 часа в петък вечер. Когато са на летището, излиза наяве, че полетът им ще претърпи забавяне с първичната информация, че е станала някаква неточност, а по-късно на пасажерите било обявено, че казусът е с багаж, който бил в допълнение претрупан и трябвало да бъде свален назад. 

Моментът, който вбесява сънародниците ни е, когато виждат, че от самолета им с влакче се смъква багажът им и на негово място се товарят " черни касети ". По думите на някои от пасажерите в тези " черни кутии " имало " бюлетини ", които свързват с провеждането на изборите. На мястото също по този начин е имало и представители на " Гранична полиция ". 

Ето и целият роман, който Невена Петрова, една от пътуващите за Мадрид, останала втори ден без багаж в испанската столица, показа пред " Фокус ". 

" Вчера в 10:10 самолетът ни трябваше да излети от София до Мадрид, отиваме на екскурзия, обаче самолетът се забавя. Първо ни споделиха, че имало грешка на полета, по-късно ни споделиха, че са сбъркали някакъв багаж, който предварително са натоварили и ще го смъкват, най-после видях как свалиха нашия багаж. Махнаха го с едно влакче и качиха едни черни касети. Хората споделят, че в черните касети имало бюлетини за изборите, аз това не го знам, просто го чух, може и да не е правилно, само че видях касетите. Имаше и представители на " Гранична полиция " край самолета . В 00:00ч., след 2 часа, споделиха, че има лист на багажите, които не са натоварени, който желае може да слезе и прочетоха имена, като моето го нямаше. Никой не слезе, разбира се.

Платили сме по 2 300 лева за екскурзията и когато слязохме на летището, след 3 часа забавяне, се оказа, че и моя багаж го няма въпреки че не бях в съсъка. Казаха ми, че довечера ще ни пристигна багажът. 15 индивида сме без багаж. Не ни обясниха, за какво е свален, просто се чу слух, че са качени бюлетини за изборите и са ги закарали в Мадрид, само че не знам дали това е правилно, аз го чух като слух, тъй че не настоявам.

Аз видях кутии, само че не съм видяла бюлетини. На летището сме 19 души от групата, които нямаме багаж, чакахме един час, с цел да ни кажат, че багажът ни го няма. Сега се връщаме от хотела, а през вчерашния ден се наложи цялата ни група да върви по магазините да си купуваме облекла, обувки, тоалетни такъми, медикаменти, тъй като ние бяхме с ограничен ръчен багаж. Самолетната компания е " България Еър ". Нямаме информация по кое време ще ни пристигна багажа, имахме, че ще пристигна в 18 часа довечера, ние бяхме тук и ни оповестиха, че няма багаж.

Провалиха ни екскурзията, аз съм огорчена! Има хора, които се разстроиха и получиха нервни рецесии, не всеки го преживява лесно. Пътници не са сваляни, смъкнаха 55 багажа. Ние видяхме по какъв начин нашия багаж го смъкнаха от самолета и два часа седяхме да чакаме да натоварят черните касети. Всички са безпределно огорчени, тъй като и програмата ни се проваля ", изясни Невена Петрова.

" Фокус " се опита да се свърже с пресцентъра на Летище София, само че никой не отговори на позвъняването ни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР