Предизвикват ли рак микровълновите фурни? Истината е смайваща! Отдавна се разпространява

...
Предизвикват ли рак микровълновите фурни? Истината е смайваща!
Отдавна се разпространява
Коментари Харесай

Предизвикват ли рак микровълновите фурни? Истината е смайваща!

Предизвикват ли рак микровълновите фурни? Истината е смайваща!

Отдавна се популяризира мнението, че приготвянето и претоплянето на храни в микровълнови фурни може да провокира появяването на онкологични болести. Вярно ли е това?

Микровълновото лъчение разрешава на храната да се нагрява, без да става радиоактивна. Ефектът се реализира, откакто тези лъчи карат молекулите на водата да вибрират, което създава топлота. Това никога не може да докара до увреждане на ДНК.

Предизвикват ли рак микровълновите фурни? Истината е смайваща! 26.05.24 08:59 Соня Колтуклиева гръмовно: „ Бойко Борисов и Делян Пеевски демонстрираха, че без тях страната не действа “ 26.05.24 08:36 Глобалният пандемичен контракт на СЗО се проваля? 26.05.24 08:13 Шофьори пропищяха: Нова брадва с техническите прегледи! 26.05.24 07:49 Трагедия в Севлиево: Син умъртви майка си! 26.05.24 07:29

Слуховете за вредата от тези печки потеглиха още с появяването им на пазара. Все още се твърди, че микровълновите фурни унищожават всички хранителни субстанции в продуктите и може да станат причина за появяването на рискови болести като рак.

Според потвърдени потенциали в медицината всичко това са легенди и тези домашен уреди са безусловно безвредни.

Известно е, че съществуват разнообразни видове лъчение с разнообразни равнища на сила. Рентгеновите лъчи са рискови, тъй като имат високо енергийно равнище и могат да увредят ДНК. Това се назовава йонизиращо излъчване. Само при дълготрайно влияние върху организма на индивида води до рак.

Съществува обаче и нейонизиращо лъчение. Същото, което излъчват микровълновите фурни, радиовълните, светлината. Това лъчение, което е в ниската част на енергийния набор, не усилва риска от онкологични болести. Но има и едно изключение – ултравиолетовите лъчи, които могат да доведат до рак. По тази причина лекарите поучават хората да пазят кожата си от въздействието на слънчевите лъчи.

Освен това, заради обстоятелството, че микровълновата фурна изисква извънредно къс интервал от време за осъществяване на предоставените ѝ задания, всички потребни субстанции в продуктите се резервират.

Източник: Животът през днешния ден

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР