Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че интензивната фаза“ на боевете

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че интензивната фаза“ на боевете
Коментари Харесай

Нетаняху: Интензивните боеве в Рафах са към своя край

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че „ интензивната фаза “ на боевете в Рафах , в южната част на Газа, е съвсем завършила , само че това не означавало, че войната е към своя край. Той съобщи, че тя ще продължи , до момента в който „ Хамас “ не бъде напълно свален от власт. По думите му израелската войска скоро ще може да преразположи войски към границата с Ливан , където размяната на огън с „ Хизбула “ ескалира, предава „ BBC “.

За следващ път Нетаняху отхвърли концепцията палестинските управляващи , основани на Западния бряг, да ръководят Газа вместо „ Хамас “.

„ В последна сметка ще би трябвало да се създадат две неща: ще има потребност от военна демилитаризация от Израелските отбранителни сили и ще би трябвало да се сътвори гражданска администрация, уповавам се, че с поддръжката и ръководството на избрани страни в района. Мисля, че това е верният метод да продължим напред “ , сподели той в изявление за израелска телевизия.

„ Ще ви кажа какво не съм подготвен да направя – не съм подготвен да основа там палестинска страна, не съм подготвен да я предам на палестинската власт. Не съм подготвен да направя това “, добави той.

Жителите на Рафах споделиха, че е имало още конфликти в града, до момента в който се оповестява, че израелските въздушни удари против град Газа са умъртвили шефа на службите за „ Спешна помощ “ на ръководеното от „ Хамас “ Министерство на здравеопазването. Център за систематизиране на помощ също е бил ударен.

Предстои израелският министър на защитата Йоав Галант да посети Вашингтон , с цел да разиска войната в Газа и ескалиращото напрежение с „ Хизбула “, която е подкрепяна от Иран.

Израелските военни започнаха акция за заличаване на „ Хамас “ в отговор на невижданата офанзива на палестинската въоръжена формация против Южен Израел на 7 октомври , по време на която бяха убити към 1200 души – най-вече цивилни, а други 251 бяха взети за заложници. Повече от 37 551 души са били убити в Газа от този момент съгласно здравното министерство на територията, ръководено от „ Хамас “. Неговите данни не вършат разлика сред цивилни и бойци, само че съгласно тях до края на април – 14 680 са били деца, дами и възрастни хора.

Жълт код за горещини е разгласен в 8 област на страната

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР