7 невероятни ползи за тялото от палео диетата. Прословутата Палео диета

...
7 невероятни ползи за тялото от палео диетата.
Прословутата Палео диета
Коментари Харесай

7 невероятни ползи за тялото от палео диетата

7 невероятни изгоди за тялото от палео диетата.

Прословутата Палео диета е проект за хранене, който се основава на храни, които хората евентуално са яли по време на палеолита. Епохата на палеолита датира от преди към 2,5 милиона до 10 000 години.

В съвремието обаче има съвременна палео диета. Тя е формирана от плодове, зеленчуци, чисто месо, риба, яйца, ядки и семена. Тоест от храни, които в предишното хората са можели да си набират от събиране и лов.

7 невероятни изгоди за тялото от палео диетата 23.06.24 19:18 Внимание! Дъжд и гръмотевици наближават Западна България 23.06.24 19:03 Украйна удари с ракети плаж в Севастопол! Ранени са десетки, измежду които и деца (ВИДЕО) 23.06.24 18:35 Почина именитият български футболист Емил Кючуков 23.06.24 18:04 Мрежата гърмна! Касова записка от плажа в Бургас изуми всички 23.06.24 17:47

Други имена за палео диета са: диета от палеолита, диета от каменната епоха, диета на ловец-събирач и диета на пещерния човек.

Ето ги и 7-те невероятни изгоди за тялото и организма от палео диетата:

1. Отслабване:

Засищане: Високото наличие на протеини и фибри може да ви помогне да се чувствате сити по-дълго, намалявайки общия банкет на калории.

Намален калориен банкет: Премахването на модифицираните храни и рафинираните захари може естествено да понижи потреблението на калории.

2. Подобрен надзор на кръвната захар:

Нисък гликемичен показател: Диетата се концентрира върху храни с по-нисък гликемичен показател, които могат да оказват помощ за стабилизиране на равнищата на кръвната захар и да понижат риска от диабет вид 2.

Инсулинова сензитивност: Повишеният банкет на цели, непреработени храни може да усъвършенства инсулиновата сензитивност.

3. По-добро здраве на сърцето:

Намалено инфектиране: Диетата е богата на противовъзпалителни храни като плодове, зеленчуци и здравословни мазнини, които могат да бъдат от изгода за здравето на сърцето.

Здравословни мазнини: Набляга на приема на омега-3 мастни киселини от източници като риба, които са потребни за здравето на сърцето.

4. Подобрено храносмилане:

Висок банкет на фибри: Акцентът на диетата върху плодовете и зеленчуците усилва приема на фибри, което може да насърчи по-доброто храносмилане и постоянните придвижвания на червата.

Намалено отичане на корема: Елиминирането на модифицирани храни и зърнени храни може да понижи подуването на корема и други храносмилателни проблеми.

5. Повишен банкет на хранителни субстанции:

Наситени с хранителни субстанции храни: Фокусира се върху богати на хранителни субстанции храни, което води до по-висок банкет на витамини, минерали и антиоксиданти.

Цели храни: Дава приоритет на пълнозърнестите храни пред модифицираните разновидности, подобрявайки общото качество на питателните субстанции.

6. Подобрени енергийни равнища:

Постоянно енергийно доставяне: Чрез отбягване на рафинирани захари и модифицирани храни диетата може да помогне за поддържане на постоянни енергийни равнища през целия ден.

Балансирано хранене: Осигурява уравновесена композиция от макронутриенти (протеини, мазнини и въглехидрати) за поддържана сила.

7. Потенциал за усъвършенствано психологично здраве:

Здраве на мозъка: Високият банкет на омега-3 мастни киселини и други съществени хранителни субстанции може да поддържа здравето на мозъка и когнитивната функционалност.

Стабилност на настроението: Балансираните равнища на кръвната захар могат да допринесат за непоклатимост на настроението и понижаване на възприятието на нервност или тревога.

Референции:

https://healthnews.com/nutrition/diets/the-paleo-diet-benefits-and-concerns/

https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating/in-depth/paleo-diet/art-20111182

Материалът има осведомителен темперамент и не може да замести консултацията с доктор.

Източник: puls.bg

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР