В дните след Еньовден България ще попадне в периферията на

...
В дните след Еньовден България ще попадне в периферията на
Коментари Харесай

Какво ще е времето през първата седмица на юли

В дните след Еньовден България ще попадне в периферията на просторен циклон, ситуиран над Средиземноморието, предава NOVA. В хода на седмицата неговата зона на нестабилност ще засегне най-вече Западна и Централна България с местни гръмотевични превалявания с висок риск от градушки.

В понеделник и вторник в източната половина на страната ще е слънчево. В западните региони – към Стара планина и масивите на Югозапад - следобяд и вечерта ще има къси, местни превалявания с гръмотевици.

В сряда и четвъртък явленията ще са на повече места, само че още веднъж в западните и централните елементи на страната. Летните стихии ще са с гръмотевици и капацитет за внезапни пориви напразно и градушка. Предстоящите почивни дни разстройването ще премине с наклонност за умерено лятно време.

Жегата в регионите с дъжд леко ще отстъпи и към средата на седмицата дневните температури ще се намалят. Около Еньовден термометрите ще демонстрират сред 30 и 35 градуса, по-късно в западната половина на страната ще е с 3-4 градуса по-прохладно. Почивните дни още веднъж ще са горещи – до 39-40 градуса.

В самото начало на юли ще проникне нова порция по-хладен въздух, с който още веднъж ще има предпоставки за динамично време - по студеният фронт ще се оформят къси летни дъждове с гръмотевици и риск от градушка. Първата седмица на месеца ще е по-хладна в Западна България първоначално, само че като цяло ще остане гореща с дневни температури до 40 градуса през втората половина.

По крайбрежието

По Черноморието в последните дни на юни и през цялата първа седмица на юли ще е слънчево с минимални разстройства. Температурите ще се движат сред 26 и 30-31 градуса. В последните дни на този месец морето се чака да е релативно умерено с температура на морската вода към 24-25 градуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР