Единият е пилотирал хеликоптери в Ангола, Африка, а другият е

...
Единият е пилотирал хеликоптери в Ангола, Африка, а другият е
Коментари Харесай

Спасителите от медицинския хеликоптер влязоха в студиото

Единият е пилотирал хеликоптери в Ангола, Африка, а другият е видял неща, които мъчно могат да се опишат. По време на пандемията е реаниматор - анестезиолог в онкологията в София.

Днес и двамата са в избавителните задачи на медицинския хеликоптер, за който толкоз години българите се надяват. В предаването „ На фокус " гостуваха доктор Динко Щилянов и водачът на хеликоптера и шеф на „ Летателна употреба " Васил Вълков.

Последната им задача е от събота от региона на Луковит. Турист е паднал от канара в планината, описа Васил Вълков. Туристите били на стръмно място. Първо трябвало да доближат планинските спасители, а хеликоптерът се позиционирал над тях, с цел да изчака.

„ Казаха, че индивидът е в тежко състояние. Но прекратиха задачата ни и ни пратиха на друга задача - в Кюстендил. От там транспортирахме човек към болница „ Св. Екатерина ", изясни Васил Вълков.

Д-р Динко Щилянов има една задача с пациент до момента. Тя е била в четвъртък.

„ Адреналинът си идва с работата. Когато сме в хеликоптера, се стремим оптимално да се придържаме към разпоредбите. Аз и сътрудниците ми сме били на доста задачи, на доста рискови места по света ", изясни Васил Вълков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР