Част от хотелите по Южното Черноморие вече посрещнаха първите туристи.

...
</TD
>Част от хотелите по Южното Черноморие вече посрещнаха първите туристи.
Коментари Харесай

Южното черноморие: Цените са по-скъпи, но предварителните резервации са с близо 30% повече

Част от хотелите по Южното Черноморие към този момент посрещнаха първите туристи. Цените това лято са с до 25 % по-високи по отношение на предишния сезон, само че все пак предварителните резервации са с близо 30% повече, регистрират хотелиерите.

Тарифите в курортите са сред 10 и 25% по-високи поради растящите разноски и инфлацията, разясняват от Института за разбори и оценки в туризма.

Стоян Иванов е притежател на фамилни бунгала на първа линия в Поморие. Подготвя се, с цел да посрещне първите посетители на 12 юни.

" Записванията тази година са малко вяли, хората ги достраша, тъй като виждате на всички места какво става с цените, и ние с цел да оцелеем също би трябвало - от юни месец ток ще се подвига. За пет дни на едно семейство за нощувки им трябват към 700 лв. за тази къща. Сравнение с предходната година, разликата е 200 “, разяснява Стоян.

Към цената на бунгалата са включени барбекю за свободно прилагане, шезлонги, чадъри и няколко детски къта.

Комплекс в Слъчнев бряг е един от дребното, който отвори порти още на 1 май. Сега е с 25 % претовареност. Тази година бележи и съществено нарастване на онлайн записванията.

" В съпоставяне с предходната година междинното нарастване е към 15% на цените. То е разпределено неравномерно. По-голям % растеж има във високия сезон юли и август. Цената също варира според от сезонността. В началото може да се закупи пакет от порядъка на 150 лв. на ол инклузив, във висок сезон от време на време стига и двойно по-висока цена “, разяснява хотелиерът Христо Караилиев.

Гостите на хотела при започване на сезона са главно от Англия и Полша.

" Очаква се един по-дълъг сезон, защото септември месец също е прекрасен за море и туроператорите съумяват да промотират тази част на сезона “, разяснява Христина Славова от Бургаската районна туристическа камара.

Браншът чака най-малко 20% повече туристи от предишното лято.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР