Школата по самба "Мангейра" завоюва двадесетата титла в своята история

...
Школата по самба "Мангейра" завоюва двадесетата титла в своята история
Коментари Харесай

Школата по самба Мангейра е големият победител на карнавала в Рио

Школата по самба "Мангейра " завоюва двадесетата купа в своята история и е огромният победител на карнавала в Рио, предава Франс прес.

По време на шествието си танцьорите отдадоха респект на чернокожата бразилска правозащитничка Мариеле Франко, убита преди една година. Обявяването на "Мангейра " за спечелили в конкуренцията на 14-те школи по самба, достигнали до финала, провокира бурна наслада в града.

По време на своето зрелищно показване, танцьорите от "Мангейра " отдадоха респект на чернокожите и индиански герои, които не са включени в бразилските учебници. Школата направи своя трактовка на историята на страната, от нейното разкриване, през извоюваната самостоятелност до анулацията на робството. Школата даже си разреши да "коригира " националния байрак, като размени със своите маркови розови и зелени краски обичайните цветове на знамето.

Последната победа на "Мангейра ", учредена през 1928 година, датираше от 2016 година с шествие, отдадено на известната певица Мария Бетания.

Тази година школата отдаде респект на Мариеле Франко, общинска съветничка в Рио, надупчена с патрони на 14 март 2018 година наоколо до самбодрома, където се организира карнавалът. Убийството й към момента не е разкрито от управляващите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР