Традиционното събитие бе организирано от Съюза на дружествата на Йосип

...
Традиционното събитие бе организирано от Съюза на дружествата на Йосип
Коментари Харесай

Над 10 000 сърби отбелязаха рождения ден на Тито: Той е по-необходим от всякога

Традиционното събитие бе проведено от Съюза на сдруженията на Йосип Броз Тито в Хърватия, окръг Крапина-Загорие и община Кумровец.

Програмата стартира с полагане на венци и запалване на свещи на паметника на Тито. Председателят на съюза Йован Вейнович благодари на събралите се, че са пристигнали в Кумровец, с цел да " изкажат най-голяма респект към индивида, роден в тези хълмове ".

" Дори от днешна позиция или изключително от днешна позиция, той е по-необходим от всеки път поради това, което отстояваше, това, което сътвори, и това, което ни остави. Дължим му за всички богатства, на които се радвахме под неговото управление ", съобщи Вейнович.

Както и в предходните години, някогашният хърватски президент Стипе Месич също пристигна в Кумровец и назова " Деня на младостта " " страхотна традиция ".

" Радвам се да видя доста младежи и че хората към момента правят оценка ролята на Тито в историята на нашата нация, тъй като без него нещата щяха да са напълно разнообразни. Той ни даде опция да имаме тези процеси в тази част на Европа през днешния ден ", съобщи Стипе Месич.

" Има и такива, които желаят да трансформират историята, да създадат спечелили от губещите и противоположното. Те са много мощни, само че казусът е, че страната заплаща на тези, които пишат лъжи, които ревизират историята, и по тази причина е добре, че сме тук, с цел да кажем на тези ревизионисти, че нищо няма да излезе и че историята се е случила, както се е случила, а не както някой желае ", сподели Месич.

Кметът на община Кумровец Роберт Шплайт посочи, че съгласно оценката на полицията в Кумровец са пристигнали 10 хиляди души. " Сигурен съм, че няма да има никакъв идеализъм, а единствено припомняне на историята, делото и облика на Йосип Броз Тито и това е най-важното. Радвам се, че има младежи, което значи, че историята продължава и че има смисъл ", акцентира кметът Роберт Шплайт.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР