АТЛАНТА (АП) — Рекордната топлина тази зима предизвика смъртоносно избухване

...
АТЛАНТА (АП) — Рекордната топлина тази зима предизвика смъртоносно избухване
Коментари Харесай

Какво можете да направите, за да се опитате да останете в безопасност, когато връхлети торнадо, а също и много преди това

АТЛАНТА (АП) — Рекордната топлота тази зима провокира смъртоносно експлоадиране на торнадо в елементи от Охайо, Кентъки, Индиана и Арканзас през март. Тогава торнадото умъртви доста хора и рани минимум 35 други в Айова. Скорошни туистери даже удариха тук-там, необикновени за тях, като да вземем за пример един покрай Лос Анджелис през 2023 година, който раздра покриви и рани един човек.

Когато торнадо се прицели в къщата ви и сирените свирят, кучетата лаят и децата крещят, има някои защитни ограничения в последния миг, които могат да спасят живота на вас и вашите близки.

Но специалистите предлагат и няколко елементарни стъпки, с цел да се подготвите добре, преди туистърът да е на прага ви. Ето някои препоръки за сигурност при торнадо:

КЛАСИЧЕСКИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ

Метеорологичните радиостанции, профилирани приемници, които получават сигнали и могат да подават тревога при незабавни случаи, са нещо, което всеки дом и бизнес би трябвало да са, сподели Рик Смит, метеорологът за съгласуване на предупре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР