Трябва час по-скоро да се намерят дипломатически инструменти за прекратяване

...
Трябва час по-скоро да се намерят дипломатически инструменти за прекратяване
Коментари Харесай

Румен Радев: Трябва да се намерят дипломатически инструменти за прекратяване на войната в Украйна

Трябва час по-скоро да се намерят дипломатически принадлежности за преустановяване на войната в Украйна. Това няма да стане с повече оръжие, няма да стане с изпращането на войски от страни членки на НАТО. Това сподели президентът Румен Радев на брифинг за медиите след срещата си със своя маджарски сътрудник Тамаш Шуйок, предава Българска телеграфна агенция. Българският президент е на публично работно посещаване в Унгария по покана на своя сътрудник. По-рано през днешния ден двамата президенти разговаряха на четири очи.

По думите на Радев прекратяването на войната ще стане с повече старания за намиране на мирни решения за това. Той напомни и за помощта, която страната ни оказва. 

Войната в Украйна остава огромното предизвикателство и огромният риск пред нашите страни. Всеки ден продължаването на тази война значи загуба освен за Русия и за Украйна, само че и за всички страни членки. Всеки ден от тази война значи възходящ риск за световната сигурност, сподели Радев и добави: Ние не трябва да допуснем тя да се разрасне и като тримерен обсег, и като активност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР