Областният управител на Пловдив инж. д-р Илия Зюмбилев отбеляза празника

...
Областният управител на Пловдив инж. д-р Илия Зюмбилев отбеляза празника
Коментари Харесай

Областният управител на Пловдив отбеляза Празника на розата в Карлово

Областният шеф на Пловдив инж. доктор Илия Зюмбилев означи празника на розата дружно с карловци. Тридневната стратегия на Карлово е изпълнена с обредни ритуали, шествия, музикални осъществявания и розобер.
Прочетете още
„ За мен е чест и наслаждение да отпразнуваме дружно това значимо и цветно събитие – Празника на розата. Розата е знак на труда и любовта на генерации карловци. България е известна по целия свят със своето розово масло. Нека се насладим на магията на розовите градини и Честит празник на всички! “, съобщи инж. доктор Илия Зюмбилев.

В рамките на празника, жителите и гостите на Карлово имаха опцията да се насладят на обичайния розобер, който е един от най-важните моменти в програмата. Освен това, бяха проведени културни събития, в това число концерти на локални и национални реализатори, фолклорни танцови представления и изложения на розови артикули.

На празника участваха и представители на локалната власт, културни дейци, делегации от чужбина и голям брой туристи. Организаторите на събитието подчертаха значимостта на розопроизводството за района и показаха вяра, че тази традиция ще продължи да се развива и в бъдеще.

Празникът на розата в Карлово е едно от най-значимите събития в културния календар на района, привличайки всяка година хиляди гости и популяризирайки богатото културно завещание на България.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР