Мъж и жена са заподозрени в извършването на телефонна измама

...
Мъж и жена са заподозрени в извършването на телефонна измама
Коментари Харесай

91-годишна жена хвърли през прозореца 9 хиляди лева на измамник, представил се за лекар

Мъж и жена са обвинени в осъществяването на телефонна машинация в Хасково, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи..

В събота към 11:30 часа на спешния телефон в Районното ръководство в Хасково е получен сигнал от 91-годишна жена от града, която съобщила, че към 10:00 часа на стационарния ѝ телефон е позвънил мъж, показал се за доктор.
Прочетете още
По схемата  " потърпевш родственик " той я е въвел в подвеждане, че е нужно оперативно лекуване на очите на щерка ѝ, пострадала при гръмнал бойлер. Изплашената майка хвърлила през прозореца на жилището си на улица " Атон " осем хиляди лв. на чужд за нея мъж. След като схванала, че е излъгана, тя съобщила в полицията.

В хода на оперативно-издирвателните дейности криминалистите са открили и задържали мъж на 58 година и жена на 40 година - и двамата от село Гарваново, съпричастни към случая. Пред проверяващите те са описали в детайли механизма на осъществяване на измамата и са предали с протокол част от инкриминираните пари – 5750 лв. и 100 евро. Мъжът е арестуван до 24 часа по формираното досъдебно произвеждане, допълват от полицията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР