БРЮКСЕЛ (АП) — Лидерите на страните от Европейския съюз не

...
БРЮКСЕЛ (АП) — Лидерите на страните от Европейския съюз не
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС прекъснаха преговорите за кандидати за най-високи постове без резултат

БРЮКСЕЛ (АП) — Лидерите на страните от Европейския съюз не реализираха дефинитивно съглашение по отношение на претендентите за най-високите постове в блока в понеделник, само че няколко похвалиха върха на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и тя наподобява е на път да обезпечи тяхното утвърждение по-късно този месец за втори мандат.

„ Няма съглашение довечера на този стадий “, сподели ръководителят на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел, откакто ръководи неофициална вечеря на върха в Брюксел.

27-те водачи претегляха последствията от последните европейски избори и по какъв начин да вземат поради тези резултати, до момента в който предлагат претенденти за най-високите постове.

“ Този диалог през днешния ден беше потребна стъпка за подготовката на идващия Европейски съвет “, сподели Мишел, имайки поради идната среща на президентите и министър-председателите на Европейски Съюз на 27-28 юни. Той отхвърли да бъде изтеглен за възможностите на фон дер Лайен и други, като сподели единствено: „ Ще бъде изяснено идната седмица. “


Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР