Тази седмица се разрази политически скандал в разгара на предизборната

...
Тази седмица се разрази политически скандал в разгара на предизборната
Коментари Харесай

Експерти: ПП говори за законен незаконен кеш и това се приема нормално

Тази седмица се развихри политически скандал в разгара на предизборната акция. Причина станаха аудио записи, публикувани от уеб страницата „ Афера ”, за които се разяснява, че са от заседание на „ Продължаваме Промяната ”. Темата разясниха доцент Георги Лозанов и журналистът Валерия Велева в предаването по Народоосвободителна въстаническа армия.

„ Какво чухме тези записи доста мъчно се схваща, само че по този начин или другояче се чуха неща, които „ Продължаваме Промяната ” не отхвърлиха. Тоест, че в техен диалог за предизборната акция през 2023 година, са обсъждали по какъв начин да попълнят своята партийна каса. Незаконното в тези диалози е, че се приказва за легален и противозаконен кеш. За кеш в торби – няма значение кой, от кое място и по какъв начин, значимото е да има кеш. Цитирам буквално Кирил Петков. Асен Василев, който е предстоящ финансов министър, споделя: „ имаме кеш в торби ”. Това е скандалното в тези записи ”, съобщи журналистът.

Според Валерия Велева досега, в който записите са били единствено в общественото пространство, е било допустимо да се приказва за компромат. „ В момента, в който те си го качиха на тяхната страница във Фейсбук, то към този момент става документ от тази предизборна акция ”, добави тя.

По думите на доцент Лозанов качването на записите от партията е било необичайно. „ Явно „ Продължаваме Промяната ” търсят някакво обръщение през това, че не се тормозят от наличието на тези записи и не усещат, че носят някаква виновност ”, добави той.

„ Ако някой даваше гласност на тези записи и ги вкарваше в приложимост, за да преследва избрани нарушавания на закона, то тогава би трябвало да го направи сега, в който са получени. Преди една или две години, когато е било. В момента, в който ги задържа това е съучастничество в закононарушение ”, съобщи доцент Лозанов.

„ Струва ми се, че има наклонност, която стартира още с края на „ сглобката ”. Коалицията на Политическа партия и Демократична България да бъде мощно маргинализирана ”, уточни доцент Лозанов.

ТЕМА преди 3 часа 2640 преди 6 часа 1046 преди 6 часа 970
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР