Светът е пълен с красиви места – езера, водопади, гори,

...
Светът е пълен с красиви места – езера, водопади, гори,
Коментари Харесай

Топ 10 на едни от най-красивите места в света

Светът е цялостен с красиви места – езера, водопади, гори, планини, прелестни местности и така нататък Природата е сътворила чудеса, които стопират дъха и ще е прелестно, в случай че можем да им се насладим от близко. Някои от тях може да сме посетили към този момент, само че множеството най-вероятно ни следва да посетим в бъдеще. Нека в този момент да разгледаме топ 10 класацията на едни от най-красивите места в света, които би било добре да посетим най-малко веднъж в живота ни:

10. Национален геопарк Джанге Данксия, Китай

Тези раирани многоцветни планини се намират в националният геоложки парк Данксия, Китай. Червените пясъчници и минерални залежи са се натрупали тук преди повече от 20 милиона години, създавайки халюцинационен пласт. Изключително красиво място, попадащо в нашата топ 10 ранглиста на едни от най-красивите места в света.

9. Летящите планини, Китай

Вулингуан е живописна околност в провинция Хунан, Китай. Този атрактивен парк, наподобяващ на пейзажите от кино лентата „ Аватар “, е вписан като обект на международното културно завещание на Юнеско през 1992 година, като има хиляди пясъчни колони, наподобяващи на небостъргачи. Изключително красиво място, цялостно с доста дървета, водопади, пещери, езера, реки и доста други хубости.

8. Убуд, Бали

Град Убуд, намиращ се в планинската част на Бали, Индонезия, е прочут като център за обичайни занаяти и танци. Околните тропически гори и терасовидни оризови площи в покрайнината на града са осеяни с индуистки храмове и светилища и са измежду най-известните пейзажи на Бали. Можете да наемете мотоциклет или велосипед и да се изгубите в мандариновите горички и оризовите ниви, поддържани живи от фермерите, както са го правили предходните генерации от хилядолетия.

7. Сокотра, Йемен

Остов Сокотра се намира южно от Йемен и наподобява на някаква странна, далечна планета. Най-забележителната специфичност на острова са дърветата, наподобяващи на летящи чинии. Също по този начин на острова има неповторима флора и фауна, към 30% от тях се намират само тук. Изключително красиви и странни дървета и форми, които е хубаво да видите със личните си очи.

6. Национален Парк Серенгети, Танзания

Една част от Националният парк Серенгети в Танзания е идеалното място за африканско премеждие. Посетете това удивително място сред януари и март, с цел да станете очевидец на годишната Голяма миграция – събитие, при което 1,5 млн. диви животни мигрират през Източна Африка на съвсем 2000 километрово странствуване.

5. Раджа Ампат, Индонезия

Тази верига, имаща повече от 1500 острова, е нанизана на близо 46 000 квадратни километра край крайбрежията на Западна Папуа. Гледките тук са напряко праисторически: върхове от лава, покрити в зелена джунгла; палми, изникващи от стените на отвесните скали; мъгла, носеща се към дълбоките каньони. Този архипелаг, с голямо биоразнообразие, е една от най-завладяващите дестинации на планетата.

4. Плитвички езера, Хърватия

Ако съумеете да преминете през тълпата от правещите селфита туристи, ще откриете, че Националният парк „ Плитвички езера “ е извънредно красиво място, със спиращи дъха гледки. 16-те терасовидни езера на най-популярната част на Хърватия, са свързани с водопади и варират в сини нюанси, което ни кара да мечтаем.

3. Памуккале, Турция

Памуккале е прочут дребен курорт, намиращ се в прилежаща Турция. Водните струи, идващи от античния град Хиерополис, падат от огромна височина и основават причудливи и ослепително бели каскади. Водата е с температура от 37 градуса и минава през повече от 100 терасовидни басейна. Това място е в листата на международното културно завещание на Юнеско.

2. Езерото Текапо, Нова Зеландия

Лилавите, розовите и синьо-кафявите цветове на лупината могат да се видят и на други места по света, само че наподобява те цъфтят най-силно на Южния остров на Нова Зеландия. По-специално на езерото Текапо, цветята допълват фона на водата, с цел да основат една от най-зашеметяващите гледки, които можем да забележим. Езерото Текапо е едно от най-посещаваните туристически места в Нова Зеландия

1. Водопада Анхел, Венецуела

Водопада Анхел е най-високият водопад в света. Венецуела е цялостна с естествени чудеса, като водопада Анхел е най-популярната атракция. Общата му височина е 1054 метра, а оптималното непрестанно рухване на водата е 807 метра, което е 19 пъти по-високо от тези в Ниагара. Изключително хубав и слисващ водопад, който е наложително да видите най-малко веднъж в живота си.

Бонус – едно от най-красивите места в България – Язовир Широка Поляна

Язовир Широка Поляна се намира в Родопите, на към 30 км от Батак. Пълен с доста типове риби, заобиколен от борова гора, язовир Широка Поляна е едно от магичните забележителности на Родопите. Изключително красиво място, което би трябвало наложително да посетите.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР