Шефът на Мерцедес Тото Волф обяви, че 7-кратният световен шампион

...
Шефът на Мерцедес Тото Волф обяви, че 7-кратният световен шампион
Коментари Харесай

Волф: Люис ще остане за поне още 5 години

Шефът на Мерцедес Тото Волф разгласи, че 7-кратният международен първенец Люис Хамилтън ще удължи контракта си с отбора и ще остане във Формула 1 най-малко още 5 години.

Настоящият договор на Хамилтън с Мерцедес е до края на сезон 2023, като при приключването му Люис ще е покрай 39-я си рожден ден. Преди време британецът обясняваше, че надали ще продължи да се състезава, откакто надвиши 40 години, само че по-рано този сезон съобщи, че към момента му харесва да кара и няма желание да се отхвърля.

“Миналата седмица говорихме с Люис и той ми сподели: “Мога да карам още пет години, какво мислиш за това? - разкри Волф в изявление пред Дейвид Култард за английската телевизия Channel 4. - Нямам никакви подозрения, че когато и да се разберем за новия му контракт, то полемиката ще е пределно открита и забавна. ”
 Има ли Тото Волф осведомител във ФИА? Има ли Тото Волф осведомител във ФИА?
Волф даде за образец Фернандо Алонсо и Том Брейди от НФЛ, че огромните спортисти могат да продължат да се състезават и откакто навършат 40 години.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР