Сензационна новина за човешката коса съобщи фризьорка от Уелс. Тя

...
Сензационна новина за човешката коса съобщи фризьорка от Уелс. Тя
Коментари Харесай

Невероятно откритие за косата. Какво чисти?

Сензационна вест за човешката коса заяви фризьорка от Уелс. Тя откри необикновен метод да употребява човешка коса и отвори работилница за произвеждане на платна за събиране на петрол, заяви Newsweek, съобщи ДарикНюз.

Адел Уилямс работила като коафьор по целия свят в продължение на 10 години. Тя се върнала в Обединеното кралство от Канада преди към две години.

„ Докато работех в канадски салон, научих, че цялата подстригана коса се изпраща за преправка в платна, които се употребяват за попиване на нефт от разливи във вода. Това имаше смисъл, защото косата естествено всмуква маслото. Затова мием косата си с шампоан “, изясни дамата.

Вдъхновена от опита си в канадския салон, Уилямс проучила, че във Англия събирането на косми за такава цел не се практикува. Тогава тя решила да отвори лична работилница и да стартира произвеждане.

Британката получава част от косата си по пощата от хора, които желаят да поддържат нейния план. Тя също по този начин си сътрудничи с фризьори и компании за удължение на коса.

Жената измива получената коса и я държи три месеца, ако в нея живеят инсекти. Британката твърди, че основаните от нея платна гълтам четири пъти повече петрол, в сравнение с тежат. Необходими са към 800 грама коса, с цел да се направи едно платно, до момента в който косата на един човек с дължина до плещи тежи приблизително към 30 грама.

Процесът на направа на платното лишава към два часа, а в случай че работят двама души, това време се понижава до 45 минути. Жената възнамерява да записва бизнеса си като обществено дружество и да получи финансиране за основаване на цех.

Британците считат, че тя към този момент е основала платна от 80 кг коса. Сега тя има седем кутии с коса, всяка от които тежи 25 кг.

„ Искам да направя света по-добро място. За мен е изумително, че имаме материал, който пораства навръх главите ни и може да реши доста проблеми, само че ние вършим пластмасови платна за разчистване на масло. Не е вярно. И изхвърляме материала от главите си в боклука, макар че е по-ефективен и екологичен “, акцентира дамата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР