Ирански спасители започнаха издирването на вертолета, който се разби заедно

...
Ирански спасители започнаха издирването на вертолета, който се разби заедно
Коментари Харесай

Инцидент с хеликоптера на иранския президент

Ирански спасители започнаха издирването на вертолета, който се разруши дружно с президента Ибрахим Раиси. Конвоят му включваше три хеликоптера, два от които кацнаха сполучливо.

На 19 май хеликоптер, пренасящ иранския президент Ибрахим Раиси, се разруши. Освен това в самолета са пътували и външният министър Хосейн Амир-Абдолахян и губернаторът на Източен Азербайджан аятолах Ал-Хашем. Това съобщава Clash Report.

„ Губернаторът на Източен Азербайджан аятолах Ал-Хашем и иранският външен министър Хосейн Амир-Абдолахян също са били в хеликоптера “, се споделя в изказването.

Освен това медиите означават, че неприятните метеорологични условия са попречили на спасителите да стигнат до мястото на случая.

Агенция Тасним съобщи, че самолетната злополука е станала, когато иранският президент се е прибирал от региона Хода Афарин след отварянето на язовир на общата граница с Азербайджан. След въздушния удар хора от обкръжението на Раиси се свързаха с командния център и означиха, че два от трите хеликоптера, които бяха част от конвоя на президента, са кацнали сполучливо.

В същото време разнопосочна информация се появи в международните медии за случай с хеликоптера, в който е пътувал иранския президент Ебрахим Раиси.

Спасители в Иран се пробват да доближат до хеликоптер, взел участие в „ случай “ с Раиси на борда, оповестява иранската държавна телевизия, представена от The Times of Israel.

По първични данни става дума за „ случай с твърдо кацане “, без да се прецизира кой различен е бил на борда.

Ебрахим Раиси е пътувал в иранската провинция Източен Азербайджан. Ройтерс оповестява за случай с хеликоптер от конвоя на иранския президент, цитирайки още веднъж държавната телевизия.

Според информацията на организацията в конвоя е имало три хеликоптера. Държавната телевизия не даде повече детайлности за случая, отбелязва Ройтерс. Не е ясно кой хеликоптер от този ескорт е претърпял случая.

Асошиейтед прес написа, че хеликоптер, превозваш иранския президент, е претърпял „ твърдо кацане “. Държавната телевизия разказва региона на случая наоколо до Джолфа, град на границата с Азербайджан, на към 600 км северозападно от иранската столица Техеран.

Ебрахим Раиси е бил в Азербайджан, с цел да открие язовир дружно с президента на Азербайджан Илхам Алиев.

Си Ен Ен също написа за случай с хеликоптер, част от ескорт от три хеликоптера.

„ Някои от спътниците на президента в този хеликоптер са съумели да се свържат с централния щаб, което е породило очаквания, че случаят може да е приключил без жертви “, написа Си Ен Ен.

Не е ясно какво е точното положение на хеликоптера на Раиси. Два от тези хеликоптери са превозвали министри и публични лица, които са пристигнали наред на местоназначението си, съгласно Tasnim.

Според близката до властта в Иран осведомителна организация Fars News хеликоптерът на президента е кацнал поради мъгла и неприятна видимост.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР