Германия е най-големият икономически партньор на България и случващото се

...
Германия е най-големият икономически партньор на България и случващото се
Коментари Харесай

България отива на дъното, ако тази страна напусне ЕС

Германия е най-големият стопански сътрудник на България и протичащото се там касае непосредствено българската стопанска система.

Германия ще претърпи съществени стопански последствия, в случай че вероятно напусне Европейски Съюз, споделят в изследване откриватели от Германския стопански институт (IW), предоставено на ДПА, цитира Българска телеграфна агенция.

Едно такова мислено излизане от Европейски Съюз, пишат в разбора си икономистите, " би могло умишлено да провокира тежка икономическа рецесия и трайна загуба на богатство за популацията в Германия ".

ДПА отбелязва, че крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " желае отчасти да обърне посоката на европейската интеграция. Според тях Европейски Съюз би трябвало да бъде единствено стопански блок и група по ползи на свободно свързани между тях обособени страни.

Изследователите от основания в Кьолн институт предвиждат също, че пет години след вероятно излизане на Германия от Европейски Съюз може да се чака спад на действителния БВП с 5,6 % или към 690 милиарда евро (751 милиарда долара).

Пет години след такава стъпка могат да бъдат закрити и към 2,5 млн. работни места. Това е почти равностойно на загубите при пандемията от ковид и рецесията с енергийните разноски след съветското навлизане в Украйна, се споделя в изследването на института
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР