Селекционерът на Германия Йоаким Льов призна, че Месут Йозил и

...
Селекционерът на Германия Йоаким Льов призна, че Месут Йозил и
Коментари Харесай

Льов: Йозил и Гюндоган съжаляват за снимката с Ердоган

Селекционерът на Германия Йоаким Льов призна, че Месут Йозил и Илкай Гюндоган са създали неточност, като са се снимали с турския президент Реджеп Ердоган по време на предизборната му аудиенция във Англия, само че това няма по какъв начин да се отрази на мястото им в националния тим.

Днес Льов разгласи разширения си състав от 27 играчи за Световното състезание в Русия, което стартира след месец, като в него попадат Йозил и Гюндоган. " От Футболната федерация към този момент ясно подчертаха, че решението им не е било положително. Аз обаче даже за секунда не съм си помислял да ги оставя отвън състава. Разбирам, че две сърца бият в гърдите на играчите, които са със смесени корени. Те показаха страдание за постъпката си. Двамата са създали доста за интеграцията на малцинства в Германия ", разяснява треньорът на Бундестима.

Льов включи в разширения си състав вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер, който се възвръща от травма в последните осем месеца, само че в групата не попада халфът на Борусия Дортмунд Марио Гьотце, който означи победното попадение за Германия на финала на Световното състезание преди четири години. " Мануел стартира пълноценни тренировки с Байерн тази седмица, тъй че той ще може да издържи нашия предварителен лагер. Искам да получим ясна картина за положението му и да го попитаме почтено дали може да играе на най-високо равнище на Световното състезание ", изясни Льов.

" Марио несъмнено нямаше добър сезон. Той има изключителни качества, само че не е във форма. Беше ми мъчно да взема това решение и скърбя, че той няма да взе участие на шампионата ", сподели още треньорът на Германия.

Разширеният състав на Германия, от който ще отпаднат трима играчи:

Вратари: Бернд Лено (Байер), Мануел Нойер (Байерн), Марк-Андре тер Стеген (Барселона), Кевин Трап (Пари Сен Жермен).

Защитници: Жером Боатенг (Байерн), Матиас Гинтер (Борусия Мьонхенгладбах), Йонас Хектор (Кьолн), Матс Хумелс, Джошуа Кимих (и двамата от Байерн), Марвин Платенхарт (Херта), Антонио Рюдигер (Челси), Никлас Зюле (Байерн), Джонатан Та (Байер).

Полузащитници и нападатели: Юлиан Брант (Байер), Юлиан Дракслер (Пари Сен Жермен), Марио Гомес (Щутгарт), Леон Горецка (Шалке 04), Илкай Гюндоган (Манчестър Сити), Сами Кедира (Ювентус), Тони Кроос (Реал), Томас Мюлер (Байерн), Месут Йозил (Арсенал), Нилс Петерсен (Фрайбург), Марко Ройс (Борусия Дортмунд), Себастиан Руди (Байерн), Лерой Сане (Манчестър Сити), Тимо Вернер (РБ Лайпциг). /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР