Черно море прави исторически сезон. Отборът от Варна снощи постигна

...
Черно море прави исторически сезон. Отборът от Варна снощи постигна
Коментари Харесай

Над Морето е само небето!

Черно море прави исторически сезон. Отборът от Варна нощес реализира огромната си цел - класира се за за евротурнирите. И то по безапелационен метод, като вицешампион. Няма да играе бараж, към този момент резервира сребърните медали. Радостта на всички в клуба е голяма и има за какво. Тези хора, този тим, заслужават похвали и самопризнание. Когато има обединяване и се работи вярно, има и огромни триумфи. 

Кои са факторите за постигнатото от " зелено-белите "? ТОПСПОРТ пробва да даде отговор на този въпрос. 

ФУТБОЛИСТИТЕ И ДОБРИЯТ КОЛЕКТИВ 

Силата на колектива постоянно е от голямо значение в спортните тимове. Трудно е да направиш добър колектив, само че в Черно море в действителност са огромно и сплотено семейство. Този исторически за България клуб образно сподели по какъв начин и може да се реализират триумфи и без голям бюджет. Стига да разполагаш с хора, които знаят какво вършат и схващат футбола. С вярна политика и финансиране, нещата се случват. Варненци не стопират да постановат в състава си млади българи, свои юноши. В същото време е рядко срещано да сбъркат с привличаните чужденци. И по този начин се получава сплав, която трансформира отбора в мощен пестник, който удари крепко в Първа лига през сезона и изненада прелестно всички. 
 Снимка 665683
Източник:

ТРЕНЬОРЪТ 

Без него, без същински водач и лидер, без капитан на кораба, няма по какъв начин даден тим да реализира триумфи. Черно море има щастието отпред на отбора от дълги години да бъде Илиан Илиев, който се утвърди като един от най-хубавите български експерти. Съвсем справедливо беше определен за Треньор №1 през предходната година. Стана и народен селекционер. Голям стратег и мотиватор, пълководец с ясна визия за най-популярния спорт, спокоен и балансиран, Илиев е една от най-важните части от пъзела, подреден по европейски за Черно море. Когато нанесеш най-голямата загуба на хегемона Лудогорец за състезание в историята - 4:0, когато победиш този противник още един път - 1:0, когато надделееш два пъти над прекия ти съперник за второто място ЦСКА, и то в София в решителния конфликт, когато нямаш загуба от " алените ", когато победиш и Левски - 3:1, значи си заслужил да бъдеш там, където си. Във всички тези дербита Илиан Илиев описа играта на своите сътрудници, заели места на аварийна пейка на противника. 
 Снимка 665662
Източник:

РЪКОВОДСТВОТО

Бюджетът на Черно море не може да се съпоставя с големия на Лудогорец. Но това не попречи варненци да разбият разградчани вкъщи. Не може да се съпоставя и с този на ЦСКА. Вече споменахме какви бяха резултатите против 31-кратния първенец през акцията - 2 победи и 1 тъждество в София. Както споделя легендата Йохан Кройф обаче, парите не играят на терена. Не е единствено до огромни бюджети, а до вярното консумиране на средствата и верните хора, които да ръководят тези бюджети. Черно море има устойчиво управление, а в лицето на изпълнителния шеф Пламен Андреев човек, който същински и от сърце милее за тима. Живее с концепцията " Черно море " и неслучайно през последните 2 години печели признанието и аплодисментите на публиката.  
 Снимка 654391
Източник:

ФЕНОВЕТЕ 

Тези на Морето от дълго време са потвърдили какъв брой доста обичат своя тим. Винаги са били горди с него и са го подкрепяли буйно. Сега са на седмото небе от благополучие, след изцяло заслужения триумф. И не престават да мечтаят. Мечтите се сбъдват, а за какво не точно този необикновен тим на Черно море освен да бъде участник в Лигата на конференциите, само че и да реализира нещо паметно там?! Варна се гордее със своя Черно море! Този отбор беше ощетен и откъм локация, защото Морската ни столица е надалеч от другите градове и пътуванията са дълги. Но се оправи. Както и публиката, която поддържаше " зелено-белите " на всички места из страната. Ето това е най-важното - че тим, треньор, управление и почитатели са едно цяло не на думи, само че и на каузи. Това е разковничето на този огромен триумф, който остава в историята. 
 Снимка 408020
Източник:

Защото, за всеки един човек, обичащ тима, над Морето е единствено... небето! 

Честито, " моряци " и триумф в Европа! 
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР