Панатинайкос мечтае за титла №7 в Евролигата. Момчетата на Ергин

...
Панатинайкос мечтае за титла №7 в Евролигата. Момчетата на Ергин
Коментари Харесай

Панатинайкос пречупи Фенербахче и мечтае за титла №7 в Евролигата

Панатинайкос мечтае за купа №7 в Евролигата. Момчетата на Ергин Атаман се постановиха над Фенербахче със 73:57 в първия полуфинал посред Берлин. В “Юбер Арена ” гърците държаха ориста си в свои ръце през съвсем целия мач, само че едвам в последната част дефинитивно убиха фантазиите на играчите на Шарунас Ясикевичус за край в немската столица.

Двубоят не бе лишен от звездно наличие, защото на трибуните в оборудването бяха именитият Скоти Пипън и Янис Андетокумбо. Така “детелините ” се завърнаха на финала в най-комерсиалната клубна конкуренция на Стария континент след 13-годишна пауза.

В разногласието за златото “зелените ” ще имат за противник спечелилия от втората двойка сред Олимпиакос и Реал Мадрид, които ще се срещнат по-късно довечера. От своя страна турците ще спорят за бронза против изгубилия.

Символичните домакини постоянно правеха каквото си изискат със отбраната на своите противници първоначално, като Джериан Грант, Мариус Григонис и Матиас Лесор се отличаваха в тези моменти за първа двуцифрена преднина. Въпреки че Сертач Шанлъ се опита да вдъхне доза живот на символичните посетители, гърците не срещнаха особени усложнения да се радват на задатък от 9 точки след 10 минути игра.

Кенрик Нън последва образеца на своите съотборници и за негативно време спря опитите за поврат на турците, връщайки настроението в редиците на “детелините ” за старт на втората част. Марко Гудурич и Найджъл Хейс-Дейвис се оказа катализатори на нов напредък за “фенерите ”, само че “зелените ” не се огънаха и съумяха да останат на лидерската позиция, с цел да се изстрелят на огромната отмора при 38:36 в своя изгода.

Грант и Лесор влязоха в ролята на съществени фактори за отбора от Атина, който се бореше със зъби и нокти да не загуби водачеството си и в началните моменти на второто полувреме. Отборът от Истанбул за следващ път сподели, че не има намерение да се помирява със обстановката посредством проблясъците на Нейтън Сестина и Хейс-Дейвис. Това обаче не спря гърците да се радват на актив от 6 точки в края на предпоследния интервал.

Гърците продължиха в същия дух и през финалната десетка, а Лесор на няколко пъти открадна шоуто. Освен това отбраната им стартира да работи на още по-добри обороти, което им отвори пътя към нова двуцифрена разлика и успеха.



Матиас Лесор даде звук на " детелините " със 17 точки и 10 битки. Кендрик Нън се разписа с 14 точки, Джриан Грант остави на сметката си 13.

Найджъл Хейс-Дейвис отвърна за " фенерите " с 14 точки. Марко Гудурич и Нейтън Сестина приключиха с по 10.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР