Сбирка на евангелисти в ромската махала на Перущица разпръсна смъртноносно

...
Сбирка на евангелисти в ромската махала на Перущица разпръсна смъртноносно
Коментари Харесай

Религиозна сбирка в Перущица разпръсна смъртоносно COVID-19

Сбирка на евангелисти в ромската махала на Перущица разпръсна смъртноносно ковид. Областният шеф на Пловдив Дани Каназирева заяви през днешния ден, че на религиозното заседание са взели участие към 50 души от разнообразни райони на страната, като тестването е записало 6 носители в града и двама от Раковски - заразили са се точно на сбирката. В същото време се оказа, че на това мероприятие е участвал и 55-годишният варненски ромски свещеник, който бе диагностициран след прибирането си край морето. Кметът на Варна Иван Портних заяви доскоро пред " Дарик радио ", че мъжът е умрял. След завръщането си във Варна е заразил още двама души. Лицата, с които е контактувал, са под карантина, а през днешния ден се чакат да излязат резултатите от тестванията им.

За болестта в ромския квартал " Запад " на Перущица се разбра още през вчерашния ден, когато полицията блокира региона. Към момента 20 души от града са под карантина. В махалата живеят към 2500. Каназирева заяви, че няма да се затваря всичко, а ще се следи прецизно карантинираните да не излизат. От през днешния ден полицейските екипи там са увеличени. Кметът на Перущица Емилия Витанова - Вълканова съобщи, че евангелистите постоянно се събирали на същото място, само че съответната колекция е извършена без знанието на общината и в нарушавания на заповедите да не се реализират всеобщи мероприятия.

 

ДРУГИ ПРОБЛЕМНИ РАЙОНИ 

До 24 юни ромският квартал " Седми " в Самоков е под карантина заради случаи на ковид. Влизането и излизането от квартала ще е допустимо единствено в неотложни случаи - за пазаруването на храни и медикаменти и за оказване на здравна помощ. Под карантина е и кв. " Изгрев " в Кюстендил, прави се тестване на към 500 души. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР