Съвместната ядрена мисия на НАТО ще остане, докато Русия разполага

...
Съвместната ядрена мисия на НАТО ще остане, докато Русия разполага
Коментари Харесай

НАТО няма да се откаже от ядрените оръжия преди Русия

Съвместната нуклеарна задача на НАТО ще остане, до момента в който Русия разполага с този вид оръжия. Това съобщи немският министър на защитата Мария-Агнес Щрак-Цимерман, представена от " Спутник ".

" Русия упорства Западът да се откаже от " нуклеарното шерване " (стратегия за взаимна приложимост на нуклеарния боеприпас на НАТО от страните членки - бел.ред.). Иска то да не съществува. Тази тактика обаче ще остане, до момента в който Русия разполага с този вид оръжия ", акцентира тя в отговор на въпрос по отношение на гаранциите за сигурност за Москва от страна на Алианса.

Щрак-Цимерман уточни, че би било добре да се задействат няколко интернационалните съглашения по отношение на нуклеарната сигурност.
 В Русия: Ракетно-ядрена рецесия е неизбежна без гаранции
В Русия: Ракетно-ядрена рецесия е неизбежна без гаранции

НАТО и Съединени американски щати са подготвени да разположат нуклеарни оръжия в Европа, Азия и Тихия океан

В края на 2021 година съветското външно министерство показа оферти за Съединени американски щати и НАТО по отношение на гаранциите за сигурност в Европа, настоявайки Вашингтон да се откаже реципрочно от разгръщането на нуклеарни оръжия отвън територията на страната и да върне в границите към този момент изнесените такива.

Москва , която е събрала десетки хиляди бойци покрай Украйна, предизвести за вероятен " военно-технически " отговор , в случай че настояванията й не бъдат взети съществено, опасност, която съгласно някои наблюдаващи може да включва разполагане на ракети .

Разгръщането на наземни ракети по INF бе неразрешено според американско-съветския пакт за надзор на въоръженията от 1987 година, само че Вашингтон излезе от контракта през 2019 година, обвинявайки Москва, че го нарушава - изказване, което Русия отхвърли.
 Разкриха писмените отговори на НАТО и Съединени американски щати към Русия
Разкриха писмените отговори на НАТО и Съединени американски щати към Русия

Вашингтон и Алиансът оферират на Москва редица ограничения за създаване на доверие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР