Съветът за сигурност на ООН ще се събере на извънредно

...
Съветът за сигурност на ООН ще се събере на извънредно
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН се събира извънредно заради Судан

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще се събере на изключително съвещание при закрити врата за Судан след военния прелом в страната, с който бе свален от власт дългогодишният президент Омар ал Башир, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Заседанието е било поискано от Съединените щати и от петте страни от Европейския съюз,които сега са членове на Съвета за сигурност - Франция,  Великобритания, Германия, Белгия и Полша.

Европейски Съюз следи деликатно обстановката в Судан, сподели говорителката на Европейската комисия Мая Кочиянчич. Тя насочи зов за възпиране от принуждение в африканската страна. Европейският съюз, " както постоянно, приканва за кротичък, законен и всеобхватен политически разговор, който да регистрира стремежите на суданския народ, а също по този начин и нуждата от политически и стопански преобразувания ", сподели Кочиянчич. Египет изрази " цялостно доверие " в суданската войска и народ.

Напълно поддържаме " решенията и свободната воля на суданския народ ", се акцентира в текста. Комюникето удостоверява " твърдата решителност (на Египет) да резервира дълбоките връзки сред двата народа в долината на (река) Нил ".

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР