Състоянието на недоносено момиченце се влоши рязко, когато братчето му

...
Състоянието на недоносено момиченце се влоши рязко, когато братчето му
Коментари Харесай

Драмата на близнаците: Недоносено момиченце щеше да умре в родилния дом, когато го разделиха с братчето му

Състоянието на недоносено момиченце се утежни внезапно, когато братчето му близнак беше изписано от болничното заведение, оповестява Mirror.

Децата се появили на бял свят 9 седмици по-рано от плануваните заради затруднения в утробата на майка им. Оттогава близнаците били неразделни, досега, в който Якоб почнал да се развива доста по-бързо и той се прибрал вкъщи с разрешението на лекарите. Но ден след раздялата положението на Исла внезапно се влошило, а и Якоб станал очевидно по-малко деен.



Родителите - Клеър и Кърт Броден от Западен Йоркшир - научили, че чакат близнаци едвам на 12-та седмица. Но скоро радостната вест беше засенчена от покруса - майката на Клер умря единствено три месеца преди раждането. В резултат на това бременността, която трябвало да стане благополучен спомен, се трансформирала в непрекъснати сълзи.

Стресът засегнал и децата. Исла почнала да изостава в развиването си в утробата и лекарите се тревожели за живота ѝ. На 30-та седмица, Клеър вдигнала внезапно кръвното, а на идващия тя почнала прибързано да ражда. Кърмачетата били сложени в интензивното поделение, само че тяхното по-нататъшно възобновяване вървяло доста неравномерно.



На Исла било направено преливане на кръв, а в това време положението на Якоб се подобрявало все по-бързо. След пет седмици родители си го взели вкъщи, само че положението на момиченцето внезапно се влошило.

" Стомахът ѝ се поду мощно. Тя стана напълно бледна и се покри с червени петна. Можехме да разгледаме вените по корема ѝ, а кожата ѝ стана транспарантна. Лекарите споделиха, че не могат да схванат какво става с нея ", споделя Клеър.


Две седмици траяли напъните на медиците да спасят живота на Исла. И едвам, когато тя се събрала още веднъж с братчето си положението ѝ се нормализирало дефинитивно. Сега лекарите считат, че точно раздялата сред Исла и Якоб е била повода за този трагичен миг. А братчето и сестричето към този момент порастват здрави и щастливи.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР