Говорител на въоръженото крило на палестинската групировка Хамас съобщи в

...
Говорител на въоръженото крило на палестинската групировка Хамас съобщи в
Коментари Харесай

"Хамас" обяви за нови пленени израелски военни в Газа

Говорител на въоръженото крило на палестинската формация " Хамас " заяви в неделя, че неговите бойци са завладели израелски бойци по време на боевете в Джабалия в Северна Газа в събота, оповестява " Ройтерс ".

Той не посочи какъв брой са бойците и не сподели доказателства за изказванието.

" Нашите бойци подмамиха ционистка мощ в засада в тунел. Бойците се отдръпнаха, откакто оставиха всички членове на силите мъртви, ранени и хванати ", сподели Абу Убайда, представителят на бригадите Ал Касам, в записано известие, излъчено от Ал Джазира рано в неделя.

Израелските военни отхвърлиха изказванието на въоръженото крило на " Хамас ".

" Израелските отбранителни сили разясняват, че няма случай, при който боец да е бил похитен ", се споделя в изказване на военните.

Хамас разгласява и видео, само че " Ройтерс " акцентира, че не може без значение да удостовери самоличността на лицето, показано в него, нито положението му.

Припомняме, че мненията на Абу Убайда пристигнаха часове откакто се появиха информации за обновяване на договарянията за преустановяване на огъня в Газа.

Служител, осведомен с въпроса, сподели, че е взето решение договарянията да бъдат обновени идната седмица, откакто шефът на израелската разследваща организация Мосад се срещна с ръководителя на Централно разузнавателно управление на САЩ и министър-председателя на Катар.

Източникът, който отхвърли да бъде разпознат по име или народност, сподели, че е решено " през идната седмица да стартират договаряния въз основа на нови оферти, водени от медиаторите, Египет и Катар и с дейното присъединяване на Съединени американски щати ".

Представител на " Хамас " по-късно отхвърли известията на израелските медии, че договарянията ще бъдат възобновени в Кайро във вторник, като сподели на Ройтерс: " Няма дата ".

След повече от седем месеца война в Газа, медиаторите се борят да обезпечат пробив, като Израел желае освобождението на заложниците, държани от " Хамас ", а Хамас желае преустановяване на войната и освобождение на палестински пандизчии в Израел.

Израел стартира интервенцията в отговор на екстремистите, водени от " Хамас ", които нападнаха южните израелски общности на 7 октомври, убивайки към 1200 души и отвличайки повече от 250 заложници. Около 100 души и до този миг се държат някъде в Газа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР